Végigolvastam párszor, úgyhogy csak annyit fűzök hozzá, hogy mindkét félnek igaza van.
Én pont a jelentősebb változások bevezetése előtt hagytam abba a játékot, és utána tértem vissza.
Bevallom: teljesen más játékot találtam itt, mint amilyen volt azelőtt.
Ez nem jelenti, hogy rosszabbat! Mást. Ez igaz. De szerintem játszható maradt a játék.
A témanyitóval nem kívánok szembehelyezkedni, ugyanis szerintem elég sokan tudják, hogy tolis vagyok(voltam?), és a kedvenc fajaim az elf, és a félelf lett.
Nekem a mai napig egyetlen fájó pont a játékban, az pedig ugye ami az elffel történt. Akkor sem tetszett, hangot is adtam neki, mégis bevezetésre került, és most ez van. Az, hogy azóta több elfet is csináltam, azt bizonyítja, hogy el lehet fogadni a módosításokat, akkor is, ha nem pont neked kedveznek.
Ettől függetlenül, üde színfoltnak találom a játékban azt, hogy a kialakult kliséktől el lehet térni.
Imádom a hadis elfeket, és a legnagyobb öröm számomra, ha a könnyen törő elf lovakkal meg tudok valakit csapkodni... Mert ugye erre kevesen számítanak, mert hát az elf az direkt, kimondottan tamagocsi faj. Slussz poén, hogy ütsz vele.
Hozzáteszem, abban van némi igazság, hogy sok faj csoportspecifikus. (Pl az élőhalott ugye épp most esett át némi változáson, szerintem jó irányba.)
Ettől függetlenül nem szabadna eltagadni, hogy régen akármelyik fajjal "végig lehetett játszani" a játékot, most pedig nem lehet. Ez, akármennyire is tiltakoznak egyesek, tény.
Én pusztán azzal nem értek egyet, hogy a játék ettől sokat romlott. Nem romlott, fel lehet ezt úgy is fogni, hogy tessék minden szinten az adott körülményeknek megfelelő fajt választani!
Szerintem, ez éppenhogy színesíti a játékot.
Ha nincs időd játszani (mint ahogy nekem pl nincs) akkor vannak "univerzális" fajok, amikkel igenis el lehet mászkálni az összes csoporton át: elf, gnóm, óriás.
Ha ezekkel az országokkal nem nagyon kezdesz el piszkálni másokat, téged se fognak, így kevés belépéssel is szintet lehet lépni. Igaz, hozzá tartozik, hogy nagyon hosszú idő alatt. (Nem fejtem ki részletesen mennyivel több idő pénzt termelni, majd fedezni, mint földre támadni, feltételezem a jelenlévők ezt mind tudják - kivétel a felső szinteket, ahol pénztől függően elképzelhető egy fedezéses haladás is gyorsan (mint például: 1/A, 2/B).)
Úgyhogy tessék a "régieknek" és az "újaknak" nem egymást tépázni, hanem a régiek próbáljanak meg alkalmazkodni a mostani szabályokhoz, az újak meg értsék meg, hogy nem minden régi játékos elmebeteg. (Na jó, én egy kicsit talán...

)