View Single Post
Old 03-19-2010, 08:42
Paliking Paliking is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 92%

Kicsit úgy érzem, hogy körbe járunk
Azt javasoltam, hogy a szabin lévő oriknak csak 50% foglalkoztatottság felett számítson bele a lakossága a pontszámba. Erre írta Ati, hogy nem jó, mert akkor könnyedén ugrálhat a pontlistában, és ezzel vissza is lehet élni (ez gyakorlatilag megfelel annak, hogy a terület X-szereséig számítson a pontszámba a lakosság, a szám most mindegy, az elv ugyanaz). Plusz az volt az ellenérv, hogy bonyolult lenne a számítása. Erre jött az, hogy jelöljük meg a pontlistában, amire megint az volt a reakció, hogy nehéz lenne kiszámítani a topot. Erre javasoltam, hogy akkor a feljutás oldalon legyen megjelölve, hogy hányadik helyen kell lennie az adott körben az országnak a top teljesítéséhez, ami szerintem egyszerű és világos lenne mindenkinek, minden ország lehetne a pontlistában ott ahol van, és nem ugrálna.
Szóval az összefoglaló javaslatom:

Szabin lévő országnak a lakossága csak max. a terület 15-szöröséig számít a top követelmynek szerinti feltételek teljesítésénél, de a pontlistában a rendes számítás szerinti helyén legyen, hogy ne lehessen visszaélni a pontlistában való helyezkedéssel. A feljutás oldalon pedig legyen egyértelműen kiírva, hogy melyik országnak hányadik helyen kell lennie a feljutási követelmények teljesítéséhez. Ez értelemszerűen körönként változhat.
6:3 (4) (#100056)
Paliking (5) (#178189)
Elmegyilkos (7) (#7777)
Uff (2)(#426219)
Reply With Quote