Quote:
Originally Posted by BeeLord
Noh, a topic címe kérdések 1/A-val kapcsolatban. Nos nekem lenne millió kérdésem, megpróbálom a lényegeseket leírni.
Készülök szép lassan fellépni az első szintre, de még fingom sincs, mi zajlik ott. Hallottam olyamiről, hogy főleg a csoport teteje felé a varázsló és a tolvaj országok gyakorlatilag életképtelenek. Egyértelmű, hogy csak hadisnak éri meg tehát lenni. Aztán a fajok szempontjából: ork ütni, törpe nyersanyagot termelni, elf kaját termelni hasznos. De melyikkel hogy érdemes játszani? Milyen arányban, és hogy(piaci mozgatással?) tartsak íjakat/eliteket/lovasokat? Továbbá mi a legjobb, leghatásosabb klánfelállás? Megéri-e 10en lenni? Esetleg egy fős klánként lehet-e boldogulni?
Ilyesmik érdekelnének engem a leginkább. Aki tud válaszoljon már, kössz előre is 
|
Üdv Urak.
1. a csopi elején a tolis varis orik NEM életképtelenek, CSAK eddig nem volt értelme itt ilyennek lenni. Ugyanis egyetlen klán tagjai uralták a felső régiót mindenki más több tíz vagy százezer pontra volt tőlük. Butaság lett volna tolis-varis orikat építeni ott ahol nincs mire kihasználni.
2. fajok --- sztem ez egyéni beállítottság és ráfordítható idő kérdése. Én spec imádom az orkot, de ha csak napi 3x tudok ránézni akkor inkább gnómot vagy óriást választanék. Mondjuk ez a kérdés teljesen általános nem 1A specifikus sztem.
3. Hányan éri meg klánban lenni? ... hmmm...
Ez a leginkább elgondolkodtató kérdés, mert többféle stratégia is működhet. Sztem a legésszerűbb ha kicsiben kezditek. 2-3-4 fő és amint beleerősödtetek a helyetekbe (ezt ugy veszitek észre, hogy a piacon több egységtek van mint otthon) akkor vagy üttök vagy bevesztek egy uj tagot. Mindenképpen azt javasolnám,hogy csak akkor bővüljön a klán ha teljesen beleerősödött a környezetébe.
4. Kik kellenek egy klánba?
Egy hosszútávon működni akaró klán akiket nem "tápol" valami amerikai nagybácsi annak mindenképpen meg kell oldani a termelését. Fegyver, gabona, nyersanyag... Ehhez ugye kell 1x egy törpe és a gabonához vagy elf vagy óriás, de végülis lehet gnóm is és azt bármire át lehet alakítani késöbb.
Mindig annak kell "termelnie" a többiek részére is aki "biztonságos helyen van éppen.
Meg is fogalmazhatjuk egy induló klán legfontosabb feladatát:
Tedd olyan helyre a termelő országodat, ahol a legminimálisabb veszélynek van kitéve. Ezt is lehet többféle képpen. Mehet egyedül vagy adhatsz mellé kíséretet, vagy együtt mentek végig de ez esetben mindenkinél el kell osztani a termelés terheit, különben leszedik a leggyengébb láncszemet.
A törpén kivül a klán többi faját megint az határozza meg sztem, hogy mennyit vagytok játékban. A leg univerzálisabb mindenre használható faj nyilván a gnóm,mivel neki az előnyei a tekercsek száma bármilyen jellegű országgá alakítható. Egyébként a klántervezést egyénileg a játékidőhöz és a céljaitok egybevetése mellett lehet ésszerűen meghatározni.
Kevés játékkal - óriás, elf
Sok játékidővel - bármilyen faj ami szimpi