Thread: Hulla tuning
View Single Post
Old 01-28-2010, 18:54
Reaktor Reaktor is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Tapasztalataim alapján amit én fontosnak tartanék ahhoz, hogy a Hulla életképes, játszható, érdekes színfoltja legyen a játéknak.

1, Férőhelybónusz
Ne kelljen 25% házat tartania, a sokból sok is gyullad, és amikor szöviben játszottam Hullát 3 gnómos szövi ellen tarthatatlan volt a gyujtást kezelni.

2, Haderőbónusz
A kigyúrt Hullám seregét felnövelve 2,5-szeresére a szöviktől sem tudtam átütni alulról egy íjj-elites tanyás hadignómot. Szövisként szöviset.
A haderőbónusz mértékét alaposan meg kell fontolni, de semmiképp se érje el egy ork szintjét, mert igénytelenebb annál, + nem eszik!
Koncepcionálisan helyesnek tartom, hogy a védelmi képessége a védelem varázslat hiánya miatt lényegesen kisebb mint a támadóereje.

3, Tolivédelem
Ma jelenleg egy hulla semmi felhalmozó jellegű termelést nem tud eredményesen végezni, mert az 1 kocsmás országok is szétlopják. (kivéve kereskedőként bankolni)
Ha a tolvajok a térkapun át hazavinnék a Pestist akkor erősen meggondolná mindenki, hogy tolizza-e vagy sem.
Nyilván, ha megéri akkor lopnák, de nem következmények nélkül.
Ha háború van akkor felgyujtják, de az ellennek kórházakat kell tartania, nem élezheti ki annyira magát az emberhullás miatt.

Ati tudom, hogy erre régebben azt írtad, hogy a betegség legyen visszakövethető a krónika alapján, így meg nem lenne az, de miért baj az, ha így lenne? Egy seregnyi új taktikai elemmel bővülne a harci repertoár, Lehetne a kigyúrt hadikat "megtorlásként" magunkkal együtt befertőzni, aztán tőlük hozni az embert...stb
Ráadásul egy hulla is tarthatna bányákat kovácsokat, és nem csak a környezete profitálna belőle, hanem gyakran Ő maga is.
Kicsit népszerűbb épület lenne a kórház, de gond ez? Szerintem nem.

4, Extra
Ha sikeres katonai akciót indít fertőzze meg a támadott országot.
Huúú ez biztos nagy felháborodást fog sokakban kelteni, de aki tud Betegen is csatázni az tudja, hogy ez igenis kezelhető helyzet.
(Ha kórházanként kevesebb mint 300 civiled van, akkor betegen is van bevándorlás.)
Ha a lopás esetén is fertőz, és elszaporodnak a kórházak akkor egyébként sem annyira vészes.

Ha a 3. és 4. pont megvalósulna akkor érdekes színfoltot hozna a játékba, és a szövetségekben is keresett faj lehetne.
Szerintem ez az irány sokkal jobb, mint nyomni-nyomni a katonai erejét a gnóm fölé, az ork alá.