Quote:
Originally Posted by vityu
Ezek után olyan gondolataim vannak, hogy hagyom a fenébe az A-t, mert nem vagyok való oda, és megyek egyfős betonelfnek. Összegyűjtök pár millió egységet, majd elfokozom, és csinálok egy aranyalmát...
|
Az az érzésem, hogy talán tényleg így van. Nem voltál való egy akkora klán vezetőjének, mint amekkora volt a Black Dragon. Ezzel nem bántani, vagy sértegetni akarlak, de állandóan az a hozzáállásod, hogy Te mindent tökéletesen csináltál, semmit nem hibáztál, nem kell változtatnod semmit, a játék szabályai miatt vesztettél, a játék szabályai a rosszak.
Bár lehetne változtatni az elfokozáson és a ráfokozáson, ettől még a jelenlegi szabályok között kell eredményesen játszani.
Nem voltatok rákényszerítve, hogy addig üssetek, ameddig el nem fogy a tartalékotok, nem voltatok rákényszerítve, hogy feljöjjenek egyes országaitok a mieink mellé, nem voltatok rákényszerítve, hogy ütés után elfedezzétek a kedvezményest, megállhattatok volna előbb is.
Egyáltalán nem voltatok rákényszerítve arra, hogy egy olyan klánnal bocsátkozzatok harcba, akiknek sokkal több pénzük van.
Fel lett ajánlva idejében az MNT, mert nem akartunk harcolni veletek, de az a sejtésem, hogy a sikeres ütések okozta önbizalom miatt nem voltatok elég óvatosak.
Simán elkerülhettétek volna, hogy hátrányos helyzetből kezdjétek a harcot.
De ha már harc volt, akkor is ki lehetett volna hozni belőle sokkal többet. Nagyon ügyes dolgokat csináltatok, kezdve a klántámadáskori egyéni ütésekkel, az átépüléseken át a jó "egységmenedzsmentig".
Amikor ott álltam 75% katonai morállal, tele bányával törpeként, mellettem egy ork, alattam egy törpe, és az ork átépült úgy, hogy be tudjon gömbölni, minden infótok megvolt. Ekkor bezzeg használtátok a fokozást, és ha jól emlékszem 60k pontról álltál rám (mintha elsőre nem is sikerült volna, így még többe került), majd mikor visszatámadtam sereget engedtél el és full beíjaztál.
Szóval ha arra van pénzetek, hogy 60k-t fokozzatok, elengedj egész sok lovat, majd beíjazz, klántámadásokkor az orkoknál is sereget cseréljetek, akkor egyszer, amikor egészen biztos, hogy elfokozunk, és nagyon sok múlik azon, hogy az adott orin üssetek pár száz hekit, követhettétek volna a pontlistában. 300-400k katonából megvan, és utána az egész klánotok végigveri.
(Sőt, az egész ingyen is meglett volna, ha amikor kijössz rám, lebontasz pár hekit, és alulról ütöttél volna be. Lépcsőzetesen ott voltatok utána a hadi országaitok egy igazán ramaty országra)
Kicsit jobb taktikával elérhettétek volna, hogy nagy veszteségeket okozzatok nekünk, és bevéditek magatokat annyira, hogy ne tudjunk beütni klánban. Hiába van sok pénzünk, ha alattunk vagytok egyéniben 60k pontra, nem tudunk támadni.
Klánban sem azért sikerült beütnünk, mert több volt a pénzünk, hanem mert kitámadtatok. Ha nem támadtok ki, több földetek lenne 13k hektárral legalább.
De egyáltalán nem a taktikai manővereken van a lényeg, nekem ezek a meglátásaim a stratégiát illetően, ezeket mindenképpen lehetett volna másképp csinálni.
A lényeg a hozzáálláson van. A pékekkel csináltunk marhaságot, mikor úgy épültünk termelőre, hogy utána a Gun nevetve átjött rajtunk. Hibáztunk, megtanultuk, hogy hogyan termeljük óvatosabban. Csináltunk marhaságot, mikor nem engedtünk el sereget klántámadáskor, így egyéniben beütöttetek, de többet remélem ilyet sem fogunk. Rengeteg ilyen dolog van még, amit nem csináltunk / csinálunk jól, de amit észreveszünk azt próbáljuk kijavítani.
Benne van a pakliban, hogy levernek, de ha azt hiszed, hogy mindent a lehető legjobban csináltál, akkor azzal kizárod a lehetőségét, hogy fejlődj és törekedj arra, hogy legközelebb jobban csináld.