Quote:
Originally Posted by Reaktor
Vityu figyelemmel kísértem a hadakozásaitokat, és a vereségek veszteségek legnyomósabb oka nem a pénzhiány volt.
Nem akarom itt kielemezni ezt, privátban szívesen elmondom. Persze csak, ha érdekel.
Másrészt a játék szerves részét képezi a harchoz szükséges anyagi javak előállítása. Ha ebben hátrányban vagytok akkor ezen a területen kell erősíteni.
Szerinted Alexandrost Gaugamelánál érdekelte, hogy sokszor annyian vannak a Perzsa seregek?
Jó stratégiával, és megfelelő taktikával győzelmet aratott.
|
Kérlek meséld el azt a taktikát, amit el lehetett volna játszani a pékek ellen annyi pénzből amennyi a rendelkezésre állt... Hogy mennyi? Annyi, hogy nem volt pénzünk televenni magunkat, amikor ránk álltak. Régen volt, ez már elmúlt, nem infókiadás.
Mi lett volna az az ördögi jó stratégia, amit egyéniben meg tudtunk volna tenni? Így is kellett magunkat védve fokozni egy ráálláshoz... Mondd, mégis mit kellett volna tennünk, amikor már 4országunkban több üres hektár volt, mint amennyi föld van egy kisebb klánban? Mondd, mégis mit kellett volna tennünk, amikor egy egész éjszaka a pontlistában kellett mászkálnunk, attól tartva, hogy bevernek, miközben kinn a sereg?
Vagy ezek a dolgok csak a legnagyobbaknak ennyire egyértelmű dolgok?
Emlékeztetnék mindenkit, hogy a játék nem csak stratégiai moguloknak van fenntartva. Oké, hogy stratégiai játék, de nehogymár attól legyen egy ország megvédve, hogy belefokozok 2 milla egységet.... Mert annyit az ellen nem fog...
Gazdasági játék is? Oké, ezt is elfogadom, de a klánba először vissza kell forgatni azt, amit kitermeltél. Oké, hogy nektek van felesleges xmillió egységetek, mert nem igazán kell semmit csinálnotok...
Kérdezd meg a kisebb, támadóbb klánokat, hogy nekik mennyi tartalékuk van. Olyan, amit ott termeltek meg... Nem hinném, hogy milliós egységeket fognak mondani a piacon... Mondhatják, hogy milyen tré, 2éve ott vagytok, és nincs fejenként 2milla lovatok... Persze, mert már elhaláloztak a csatákban...
A véleményem az, hogy nem vagyok szar játékos, sose mondtam, hogy jó vagyok, hogy benne lehetek a 100 legjobban, de kitartó vagyok, és harcolok. És most azt kell látnom, hogy az egész lószart sem ér, mert létezik a játékban egy olyan funkció, amivel a lakosságot a támadó sereg méretéhez közelire növelve azt megvédi a földvesztéstől. Persze, ha az otthon tartózkodó embereidet te is megnöveled, akkor viszont juthatsz földhöz, mert... miért is???
Alexandrost Gaugamelánál felmérte a helyzetet. Mivel az ellenfél marha sok volt, ezért rávett fél milla környékbeli varázslót, hogy hagyjanak fel a munkájukkal, és költözzenek be hozzájuk, hogy ezzel ők nyerhessenek.... Igaz egy nap múlva el is küldte volna őket...
Szerintem vicc, hogy ilyen lehetőségek adottak. Legyen a fokozás, legyen. De a teljes védelemért fizessen valaki 4-5-6x többet. Tessék, a teljes eltávolodás legyen 2milla egységnél. Ugyanígy a ráállás is természetesen. 100k-t akarok fokozni, akkor toljak el 2milló egységet.
Ezek után olyan gondolataim vannak, hogy hagyom a fenébe az A-t, mert nem vagyok való oda, és megyek egyfős betonelfnek. Összegyűjtök pár millió egységet, majd elfokozom, és csinálok egy aranyalmát...
Tisztában vagyok vele, Zoli, hogy nagyszerű játékos vagy, és neked sikerült volna megcsinálni pénz nélkül. Nekünk nem ment. Ennyi.