Thread: A taktikai elem
View Single Post
Old 01-26-2010, 00:14
Reaktor Reaktor is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
Én amondó vagyok, hogy nincsen meg minden klánnak a megfelelő alapanyaga arra, hogy elfokozgasson.
Bőven elég pénz kell arra, hogy a csapat benne legyen a TOP-ban, nagy országgal álljon ott.
Lehetnénk mi a példa. Az elmúlt másfél év arról szólt, hogy az embereket felhoztuk 400k felé. Minden egyes termelési időszakot klánütés/kisklánozás kísért. Majd újra termelés. Nem hiszem el, hogy 4-8mrd aranyat kellene folyamatosan fokozgatni ahhoz, hogy 600hektárt üssek... Vagy, hogy ne üssenek rajtam annyit. Üssenek annyit, de akkor legyen meg a lehetőségem arra, hogy szembe menjek úgy, hogy nem kell a fél országomat elbontani miatta, mert mondjuk 80k-ról valaki rámfokozott...

Én harcolni akarok, nem a seggemet védeni, hogy ne lehessen beütni. Legyen meg az esély arra, hogy a tényleges harccal dőljön el az, hogy ki a jobb, nem azzal, hogy kinek van szenvedéssel megtermelt kis pénzét párszáz k egységbe ölni, és elfokozni...

Sokszor ment már el a kedvem az egész A-tól, amikor nem látom egyszerűen a kiutat valamiből.

Ott van most alattam Iron, mindenki tudja, hogy jönni fog, én is, ős is. 30k-ra van, ha fokoz, még bonthatok mellé, és kísérhetem, de az ő serege be fog ütni, az enyém meg csak attól függ, hogy fokoz vagy nem... ha fokoz utána fokozok-e vagy sem...
Attól, ha én elfokozok előle, és netán nem jön utánam, csak az elkerülhetetlent nyújtom meg egy kicsit hosszabb időre, mert igenis el fog fogyni a pénz. Ezért lenne jó az, hogy ne a pénz döntse el, hanem az, hogy hogyan, mikor és mekkora sereget indítottál.
Lehessen elfokozni, oké, lehessen rá is fokozni. De azért az vicc, hogy 500k plusz lakos védi meg az országodat pl 400k lovas ellen... mindegy, ha az életképtelen is...

Utálok elfokozni, sose tettem még meg, és nem is szándékozom, mert nem akarom a klánt veszélybe sodorni azzal, hogy a klánvagyon x részét egységekre költöm, de ha máshogy nem tarthatom meg az országomat, akkor bizony folyamodnom kell hozzá, és igazán ez a kényszer a legnagyobb probléma...
Vityu figyelemmel kísértem a hadakozásaitokat, és a vereségek veszteségek legnyomósabb oka nem a pénzhiány volt.
Nem akarom itt kielemezni ezt, privátban szívesen elmondom. Persze csak, ha érdekel.

Másrészt a játék szerves részét képezi a harchoz szükséges anyagi javak előállítása. Ha ebben hátrányban vagytok akkor ezen a területen kell erősíteni.
Szerinted Alexandrost Gaugamelánál érdekelte, hogy sokszor annyian vannak a Perzsa seregek?
Jó stratégiával, és megfelelő taktikával győzelmet aratott.