no akkor egybe néhányra reagálok.. bocsi, ha lennének ismétlések, nem olvastam vissza..
Quote:
Originally Posted by siQ
Szóval szerinted más játékának jogos tönkretétele, amit azért csinálok, mert ő is szándékosan tönkreteszi az én játékomat. Ismétlem nem a pitiáner összegekről van szó. Bár te mondjuk godolom szeretsz ugy játszani ha tudod hogy 1 embernél van minden az adott pacon és kénye kedve szerint kiveheti az egész piacot. Engem bizony zavar, szerined akor nem teszek ellene semmit és játszom ahogy mások engedik nekem, az ő szabályaikkal? Ez a helyes hozzáállás? Nem mellesleg, ha ennyi pénze van valakinek akkor nem tudom mitől lenne ez tönkretétel. Bármikor ujjá tud épülni.
|
ha csak hobbibol szivatsz vkit, annak szerintem a tönkretétel a célja..
én szerettem a w toposok ellen játszani régen, volt benne kihívás..

és rengeteg pénzt lehetett összeszedni ezzel.. nem mellesleg legalább volt árú a piacon.. bár most is, ahogy néztem valószínű egy embernél van a nyersi wben..

de kis csopikban is elkerülhetetlen ez, ha egy rutinosabb ember oda kerül egybe veheti könnyen.. és ez feljogosít arra, hogy addig üssem míg nem szabizik vagy el nem lép? vagy lepúsztíthatsz vki 10-20szor csak mert van pénze visszaépülni? sajátságos hozzáálás..
nem hiszem hogy bárki azért gyűjtene össze 10 milla katit vagy 10 milla nyersit (azt hiszem ezt említetted), hogy a te játékodat tönkretegye.. szóval ne mond, hogy szándékossan teszi tönkre a játékod.. és a piac alapbol nem egy fix dolog.. ha 10 aranyra tolná vki a tekit utána meg 50k-ra, akkor se mondhatsz semmit szerintem, mert ez a játék része.. és ennek többnyire a haszonszerzés a célja..
Quote:
Originally Posted by Princ
kac-kac. Van pár milla fám-kövem stb, másnak nincs, hadd segítsem a játékod vele!  No persze csak akkor amikor én akarom. 
|
értelmes hsz..

szerinted egy üres piac, vagy egy olyan ahol nincs elég nyersi arra hogy átépülj rosszabb, mint az ahol van pár milla fa még, ha változik is az ára.. aminek többnyire a haszonszerzés a célja..(mellékessen sehol nincs komoly nyersi tartalékom, vagy senkinek akit ismerek..)
Quote:
Originally Posted by Remedy
Felreerted. Ami siqnak nem tetszik, az az, akinek annyira monopol helyzete van, hogy barmikor kiveheti a piacokat, ezzel hatalmas taktikai elonyre teve szert.
(nem vedhet az ellen, hiaba tudna, nem tud etetni, stb....)
Aki meg ezt csinalja, minimum, hogy ne rinyaljon, ha utik... :P
Amugy meg ez egy olyan jatek, hogy barki barkit kenye kedve szerint jogosan utheti, ahol eri, nem kell hozza gazdagnak lenni. 
|
kis csoportokban ez nagyon könnyen előfordulhat.. régebben egy közepes átépítést se bírt ki g nyersipiaca, és 2-3 éve ugyan ez volt Lben is.. ha nem gyűjti senki egybe a nyersit, akkor elég kevés lesz a piacon.. persze jó dolog ha ezt több (egymástol független) ember csinálja, így kisebb az ingadozás, de még mindig jobb ha egy valaki teszi mintha senki.. elég szomorú dolog mikor háborúba kerülsz, és nem tudsz visszaépülni.. vagy ha gyújtanak..
üthetsz bárkit.. de ne az legyen a cél hogy ok nélkül minnél több kárt okozz neki haszonszerzés nélkül.. te is rosszul jársz, ha az ilyen ori ellép és viszi magával a csoport teljes piacát..

egyébként nem kell természetes dolognak venni azt, hogy van árú a piacon..
Quote:
Originally Posted by siQ
Hát, az életben nem vettem észre, hogy nem tudok venni valamit mert MINDENt megvettek. Az nem érdekel ha emelik az árakat, emeljék, de nonszensz, hogy üres a piac, mert kiveszik az összes katonát mondjuk.
De amugy én csak kérdésként fogalmaztam meg ezt az egész dolgot, ha gondolod adhatsz más alternativát, hogy mit lehet tenni alsóbb csoportokban ezek ellen a játékosok ellen, mint hogy ütni őket hátha meggondolják magukat és nem teszik tönkre leközelebb a játékodat, mert póruljárnak.
|
törpét tartani?
kis csopikban ne vár, hogy legyen mindig kati a piacon.. nagy csoportban nem lesz olyan, hogy nincs semmi a katipiacon, olyan lehet, hogy nincs íj.. de az csak, akkor árt, ha épp nem életképes az orid pl full üres, full paci.. ilyen esetekben viszont ne mást hibáztass.. stratégiai játékrol beszélünk, ha nem jön be az a stratégia, hogy üressen tartod az orid, hát ne tartsd üressen..
(most arrol beszélünk mikor nem az illető ellen harcolsz, mivel ez volt az alapfelvetésed..)