View Single Post
Old 01-21-2010, 14:13
sasa sasa is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 93%
Cool

Izgalmas dolog ez az újrázás. Eddig egyszer használtam az újrát, hogy egy rossz útra tért orimat egy másik irányba indítsam el. Két dolog vezérelt: hogy időt spóroljak és hogy kipróbáljam. De inkább a második érv dominált. (Az ori javait a csoportnak adtam, gyakorlatilag ingyen, aki szerencsés volt olcsón kapott pár cuccot...)

Ez a javaslat egy igazságtalanságot szeretne csökkenteni azt, hogy hatalmas vagyoni különbségek tűntek fel. Ööö, ezzel mi a baj? A horribilis mennyiségű javakat felhalmozni sem egyszerű móka. Valamivel rendelkezni kell, hogy az ember el tudja kezdeni duplázni, jah és egy bizonyos számú duplázáshoz is elég sok időt kell belefektetni a játékba.

Ennek az igazságtalanságnak a gyökere abban van, hogy különböző időpontokban kezdtük a játékot, különböző mennyiségű időt és vipet szánunk rá, és valljuk be, nem vagyunk egyformán szemfülesek sem. Tehát ezeket az eltéréseket a regisztrációkor már hozzuk magunkkal. Itt nem bug kihasználásról van szó, szimplán egy funkció újragondolásáról.

A túltermelt javak egy idő után elkezdenek értéktelenedni, valamint nem is lehet eladni őket, mert az aranyban befolyó mennyiség igencsak korlátozott. (a likvid vagyonhoz képest...) Szerintem a hódban még mindig a föld és a katona az érték. Mi a helyzet, ha valaki pl variban tart pár magyarországnyi GDP-t? Először is nem jó az ilyen ember ellenfelévé válni, mert ha nem rendelkezünk hasonló méretű tartalékkal, akkor nem sok esélyünk maradt. Ilyenkor két megoldást látok:
1) El kell ismerni, hogy gyengébb vagyok. (később kezdtem, nem izgat annyira a játék, stb.)
2) Stratégiát eszelek ki, hogy hasonló méretű vagyonra tegyek szert.
recept: egy ori A-ban, alatta pár másik, ami a gyors csopikat felhasználva szemezget, majd fél év gyűjtés után újrázni párszor a megfelelő helyen.
(Kicsit olyan, mint a South Park wow-os része. )

Nekem az a megoldás tetszene igazán, amikor a sok kicsi ori győzi le a pár nagy orit, de ez olyan durva szabály szegéseket igényel, amiket itt nem boncolgatnék.

Így marad ez eddigi törekvés, hogy sarkalljunk mindenkit a funkciók rendeltetésszerű használatára. Pluszban, szerintem fordulás után simán lehetne nullázni az újrák számát. Ha valaki kísérletezgetni akar, tegye meg élesben, pláne, ha már egyszer körbement. Mert az újrázás lényege nem az, hogy teszteljük a játékot, hanem hogy vész esetén legyen egy "Load Game" gombunk...

off jelleggel:
Kíváncsi vagyok, hogy mondjuk 5 év múlva hogy nézne ki a helyzet, ha most minden maradna a régiben. A csoportok teteje újrázgatna, a többiek meg ezt lesik alulról? Vagy akinek nincs legalább 4 szeme (hogy sok újrája legyen), az nem is rúghat labdába? Elég negatív kép, de már így is erre haladunk.
Reply With Quote