A Heineken jégkrém receptje
* Hozzávalók:
* 8 tojás sárgája
* 1 csésze (240 ml) kristálycukor
* 1900 ml tejszín
* 5700 ml teljes tej
* 300 ml Heineken sör
* 5 szárított borókabogyó
* 1 babérlevél
* Elkészítése: keverjük össze a tojás sárgáját és a cukrot egy nagy keverőedényben. A tejet és tejszínt öntsük edénybe és állandó keverés mellett a lehető legrövidebb időn belül forraljuk fel. ha felforrt, azonnal húzzuk le a tűzről. Ezt a tejes tejszínt állandó keverés mellett, lassan adjuk a kikevert cukros tojássárgájához. A meleg keveréket (az ellenőrzéshez hőmérőt használva) melegítsük 85°C-ra. Ha a folyadék konzisztenciája az angol krémhez (crème Anglaise) lesz hasonló, fejezzük be a melegítést és a krémet helyezzük jégfürdőbe (víz+só+jég). Adjuk hozzá a sört, a borókabogyót és a babérlevelet. Az edényt fedjük le műanyag fóliával és hagyjuk, hogy a boróka és babérlevél ízei a keverékbe oldódhassanak. Az így elkészített keveréket szűrjük le, majd fagylaltgépben, a gyártó utasításai szerint elkészíthetjük belőle a Heineken jégkrémünket.
Nem egy otthoni recept de érdekes


__________________
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...