AD&D 2
Kemény harc megy pár troll, egy páncélos ürge, meg a csapat között.. a csapat papja fémizzítást nyom a páncélos fószerre, mire az úgy dönt, hogy ráveti magát arra a harcosra akivel a csapatból harcol, had süjjön csak ropogósra az is... a harcos (egy npc karakter, akit én vittem akkor, mert a rendes akkor játszott fél-elf harcos/varázsló karim már feküldt) megpróbálja megtartani a böhöm állat súlyát, míg a többiek végeznek a trollokkal és a segítségére sietnek,ű, mert másképp ha leteríti a földre, akkor bizti megégeti elég dúrván... 5 körön át különleges erőpróbákat dobálunk (kb 20%-om volt rá, szóval annyit vagy kevesebbet kellett dobni, neki meg 35-40% környéki volt) és én 5x meg is dobom, a páncélos ürge meg mindig elrontja, így hősiesen tartom a kb 250 kilóját egy helyben, mígnem a 6. körben elrontom ő meg megdobja... ekkor eldőlök mint egy krumpliszsák, ő meg teljes testfelületével rám... a páncélja éget mindkettőnket és nem tudok szabadulni tőle... ekkor a csapat ranger-je odarohan hozzánk és a következőt mondja:
Ranger - Akkor én két kézre fogom a bastardsword-omat és leszúrom a páncélos ürgét...
KM - Teljes erőből?
Ranger - Aham.
KM - Oksi, dobj!
Ranger - 20! Kritikus ütés!
KM - Dobj sebzést!
Ranger - Max! Ezt ugyibár duplázzuk a kritikus miatt... 38 hp
KM - Akkor átszúrod a fickót és a földhöz szögezed a harcost is... mindketten elernyednek...
Ranger - Mindketten meghaltak?
KM - Igen...
A party nagy nehezen kiszedi szerencsétlen harcos hulláját a páncélos ürge alól, összeszedi a többi eszméletlent is, majd elindul vissza a varásoba, hátha fel lehet támasztatni a szerencsétlen halottat... miután elment a csapat, rá úgy fél órával a páncélos ürge el kezd mocorogni, majd lassan feltápászkodik, végignéz a halott trollok maradványain (hamukupacok, mert máglyát raktunk belőlük), majd szomorúan elindul, miközben az égési sebeket kivéve minden sérülése eltűnik (fél-troll volt a drága szentem, ami a páncélban nem látszott és igaz, hogy lasabban regenerált mint a troll testvérei, de ugyanúgy akár a halálból is visszajött, hacsak nem égették el a testét, vagy öntötték le savval)...
És születnek emberek.
Last edited by aúú; 06-24-2006 at 12:06..
|