Gondoltam beírok, mert nem akartam veszni hagyni egy alapvetően érdekes felvetést. Még akkor is ha sokan közületek elítélitek a benne lévő véletlenszerűség miatt, ami kissé felborítja a megszokott lineáris játékmenetet. Ellenben egyértelműen ad egy olyan különleges játéklehetőséget, ami színesíti a játékot. Ennek érdekében összegezném, hogy mire jutottunk eddig, és próbálnék megvilágítani egy olyan középutat, amely megegyezik ezzel, de nem zavarja a katonai akciók bonyolódása miatti ellenzőket sem.
- A váltások egyszerre történnek, tehát egy intervallumban minden "Asztrológusnak" ugyanaz a bónusza. Ezzel pedig ki van küszöbölve az, hogy külön mechanizmus kelljen a személyiség adott állapotára való kivizsgálására.
- A váltások nem pár kör után történnének, hanem hosszabb időszak után (néhány nap).
- Amennyiben a külön vizsgálat a személyiség állapotára nem lenne megoldható, akkor nem lehet betenni olyan bónuszt, ami bármilyen katonai növekedést eredményez.
Mivel a személyiségek csak pozitív dolgokat nyújtanak, ezért szerintem maluszt ne adjon a változás, feltéve ha a bónuszok kis mértékűek. Amennyiben nagyobb, akkor persze kell valami negatív is.
Olyan, nem katonai ötletek merültek fel, mint a termelés százalékos növelése, több piacbelépés, kevesebb költségek az építésre/képzésre/tekercsírásra, adott időben több tekercs írása az engedettnél egyszerre stb. Esetleg, ha megvalósítható, elmehetünk olcsóbb fedezés (pár százalékkal), esetleg több bánya találás irányába is.
Még egyszer mondom, amennyiben az lenne az általános vélemény, hogy NE legyen katonai bónusz, attól még a személyiség maga nem elvetendő, hiszen adhat más, az előbb felsorolt gazdasági pluszt is.