Thread: Csillagkapu
View Single Post
Old 12-04-2009, 12:50
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Ahogy nézem akkor neked az eredeti stargate SG-1 sem techetet nagyon az első pár évadban... mert ott sem volt jellemző egy állandó összefüggő fő szál. kb az epizód nyitó és záró részekben meg évközben 1-2rész még ezzel foglalkozott, de a 20részből 15 karakter épitő,bolygó felfedezős rész volt,új létformákkal, goauld mentesen...
Én 5 rész után abbahagytam az SGU-t, de hasonlóságot nem fedeztem fel az SG1-hez képest.
SGU 3.rész:
45 percen át mennek a sivatagban.
AZ SG1-ben hol volt ilyen rész? Hál' istennek sehol.
Mi értelme volt ilyen környezetbe helyezni ezt a részt? Gondolom az, hogy így lehetett még egy felesleges rész a víz megszerzéséről.

4. rész:
Elmegy az áram, aztán a maradék időben csak ülnek a sötétben.
Na jó néhol csinálnak is valamit, főleg Eli. De miért nem lehetett úgy ráfókuszálni a többi karakterre, hogy a háttérben a kemény munka látszata folyjon?
5. rész
Tovább ülnek a sötétben, és várják a csodát...
Erről a részről olvastam egy kritikát, amivel mélyen egyetértek, nem tudom hogy gondolták, hogy ennek izgalmas lesz a vége.
SG1-ben is sokszor lehetett tudni, hogy mi lesz a vége a résznek, de nem ilyen szánalmasan adták elő.
Például van az a rész, amikor Jacket elkapja Baal, és Daniel felemelkedettként segíteni akar neki. Tudjuk, hogy a végén úgyis hazatér, de az a rész meg van csinálva.
Igazából annyira nem is nézhetetlen a számomra ez az egész, de a 6. rész tartalma alapján pont ugyanazt lehetett várni, ami addig is volt, arra annyira meg már nem voltam kíváncsi.