Quote:
Originally Posted by Von
A fordulok/nem fordulok problémát talán érdemes egyénileg megközelíteni. Téged mi vinne rá arra, hogy lefordulj? Nyilván minél nagyobb az ori annál inkább semmi, de ha most kizárjuk a nagyon régi, és az újabb, kifejezetten A-s karrierre törőket, és csak azokat vesszük alapul, akik kizárólag a lenti forgásért tartanak A-ban orit, akkor őket mi vinné rá arra, hogy leforduljanak?
Engem pl semmi. Ez a "baj" úgymond. Ha - csak a gondolatkísérlet kedvéért tegyük fel - lefordulnék és 1000 kör alatt kisujjból vissza bírnék jönni top30-ba másik orival, akkor sem fordulnék le, mert minek? Hiszen ha rém egyszerű lenne visszajönni, akkor is annál még sokkal egyszerűbb csak szimplán ott maradni.
Pozitív ösztönzést egyrészt a leforduláshoz nem tudom, hogy lehet-e találni, de mindegy is, mert Ati már mondta (nem tudom hol pontosan), hogy nem fog járni semmilyen nyeremény érte, mert az csalásra ösztönözne. Magyarul marad az, hogy fordulj le azért, mert akkor nem kapsz két oltári nagy pofont, tehát a negatív ösztönzés. És tudjuk nagyon jól, hogy a negatív ösztönzések csak olyan esetben lépnek életbe (most nem elsősorban a Hódra gondolok, hanem úgy általában), mikor egy helyzet már csaknem tarthatatlan vagy tényleg nagyon durva lesz. És itt még nem járunk, nem is biztos, hogy fogunk valaha.
|
De miért kéne valakinek lefordulnia?
Sokak számára a játék célja, hogy minél nagyobb országuk legyen.
Ezért a lefordulást bármilyen módon ösztönözni, vagy kényszeríteni nem jó ötlet.
A körbefordulási szabályok jelenleg szerintem kiválóak.
Nem lenne jó, ha ki lehetne hagyni az 1/A-t, mert a játék szerves részét képezi, hiába mások a szabályok. Sőt, a legjobb, és legkomolyabb szintje a játéknak. Éppen ezért, aki kis kék számot akar, annak ott is bizonyítania kell.
Nem lenne jó, ha el lenne törölve a B-ből való fordulás, mert ha valaki szeretne egy második országgal az alsóbb szinteken játszani úgy, hogy közben egy másik országával a legfelső szinten tör babérokra, az megteheti, hogy B-ből forog, úgy, hogy az nem zavar bele az A-ban lévő országának játékába.
A probléma, hogy defenzív taktikával játszó, kicsi aktivitással is érvényesülni tudó országok nem arra használják a B-ből való fordulást, hogy az 1/A mellett az alsóbb szinteken is játszanak, hanem arra, hogy 1/A HELYETT az alsóbb szinteken játszanak.
Ennek a lehetősége azzal van indokolva, hogy azok is érhessék el a céljaikat a játékban, akik nem tudnak annyira sok időt a játékra fordítani.
Ez is teljesen rendjén lenne így, ha a kevesebb ráfordított idő miatt lassabban kerülnének elérésre ezek a célok, vagy nagyon ügyesen kellene felépíteni az országot és taktikát választani ahhoz, hogy ugyanannyi idő alatt el lehessen érni ugyanazokat az eredményeket.