Quote:
Originally Posted by Janesz
Ja kerülnek elfek, de hogy mocsár lenne?! 
Amúgy meg bumm neki ork tabi 74% barakkal aztán mehet a levesbe az elf 
|
Bumm neki... Ez tetszik. Cinizmusért (és fogalmatlanságért) nem kell a szomszédba menned.
Amióta leszálltam erről az elf témáról, átgondoltam jópárszor a dolgot, és pár helyen meg is változott a véleményem.
Kezdjük az elfek oldaláról:
- Az nem baj, ha elf valaki, lehet azzal is aktívan játszani, jó játékosok már bizonyították, nem kell végigfedezni az A-t elffel sem feltétlen.
- Tájékozódtam, és tudom, hogy vannak 30/30-as elfek is A-ban olyanok, akiknek a gazdái tudnak játszani, de ilyen-olyan okok miatt ezt választották.
- A "probléma" az elfekkel ott kezdődik, ami nem is igazán probléma, inkább érdekesség, hogy viszont 30/30as elffel úgy el lehet jutni top30ba, fordulásig, hogy
nem is kell tudni játszani! Ezt semmi mással nem lehet megcsinálni!
Nem elfek oldaláról:
- Egyrészt sokan azért elfek, mert nincs pénzük, meg jaj nincs nagyklán aki finanszírozzon. Úristen, ez a legrosszabb érv a "kényszerelf" mellett. Ismét a tehetetlenséget bizonyítja, nem az elf szükségességét.
- Másrészt, aki nagyon akarja, nem elfként megoldja az "elfmocsár" problémáját, meg úgy egyáltalán a top30-at.
Jó játékosoknak legfeljebb frusztráló, de nem egy az egyben akadály az "elfmocsár".
Konklúzióim:
- Szerintem nem gond, hogy végig lehet fedezni 30/30as elffel veszélytelenül. Fel lehet fogni egyfajta szolidaritásként azokkal szemben akik nem tudnak jobbat, hogy ne unják meg a játékot, vagy valami speckó okuk van rá. No de aki távolozás után egy klánseregre számolás nélkül legyinthet, az ne jöjjön már nyavalyogni, hogy ú őneki nem volt szponzora, meg amúgy is unalmas így nyomni meg ki tudja még mi. Hát ez a nevetséges benne!
- Pár kivételtől eltekintve nem maga a rendszer termeli az elfmocsárt, hanem az a tény, hogy sokan a rövidebb utat választják. Mert ők meg akarják úszni.
- Mivel a 30/30as végigfedezéshez nem kell tudni semmit, így termelődnek lentebb az olyan kis kék számosok, akik még néha egy éplistát sem tudnak rendesen megcsinálni. Tisztelet a kivételnek. Megint csak azt mondom, hogy aki teljesen fogalmatlanul is tud kis kék számot szerezni, az inkább örüljön magában...
Végül pedig akinek nem inge, ne vegye magára.