Quote:
Originally Posted by Debilke
Goldynak van igaza, Mo-n per pill, olyan, hogy állatvédelem nem létezik... Hiába van szervezet, ha a törvények nem megfelelőek... valljuk be, ma Magyarországon komolyabb büntetés nélkül, lazán kidobhatod a kutakölyköket a kocsiból, simán véresre verheted a kutyád...
Az egyik szomszédom részegen felakasztotta a kutyáját, nem tudom mit művelt vele, és a kutya hogyan szabadult ki, de azt a látványt, ahogy megtaláltam, nem kívánom senkinek.... tiszta vér, és seb volt, de az a tekintet.. az mai napig itt van bennem... hívtam a menhelyeket, közölték, sajnos nem tudják elvinni... 3 napot töltött a garázsban nálam, mire találtam egy helyet, ahova elvihettem...
|
Nagyon jó kis állatvédelmi törvényt harcoltunk ki pár éve... nem hiába a többes szám első személy, mert részese voltam a kampánynak. Alapvetően nem abban van a hiba. Sokkalinkább ott kezdődnek a bajok, hogy félnek használni.
Goldy, az a baj, hogy én nem hiszek abban, hogy azért hagyják ott pl az elütött állatot, mert idegen hely, nem tudják hova vigyék. Aki akarja úgyis talál egy állatorvost, vagy valami, ha másért nem, azért, hogy ne az út szélén vérezzen el szerencsétlen, hanem szép csendben "elaludjun"...
Az állatmenhelyek túlzsúfoltak, illetve nem elég felkészültek olyan állatmennyiség befogadására, amit manapság az utca kitermel. És mivel a kóbór állatokkal ezek eleve folyamatosan telítve vannak, a valóban bajbajutottakkal már nem nagyon tudnak mit kezdeni.
Hozzá jön az, hogy ugyanúgy ahogy az élet más terültetin ott, is megjelennek a visszaélések. És hibás döntések.
Pl: A REX alapítvány a 90es évek elején nagyszabású tervbe fogott bele egy 100X férőhelyes menhely és állategészségügyi centrum létrehozásába. Ebből lett egy 40 férőhelyes + a macska épület építése több évig állt mert persze a költségek addigra jócskán meghalatták a tervezettet. És lassan ott tartanak, hogy bérleti joguk lejár... ha jól tudom 20 évre kapták meg a területet. Az elképzelés ott remek volt... a kivitelezés nem.
Alapvetően az emberek gondolkodásmódját kellene megváltoztatni, sajnos magyarországon nem sok esély van arra, hogy egy RSPCAhoz hasonló szervezet létrejöhet a közeljövőben, marad az hogy bízunk az EMBERBEN.
Az emberben, aki a buszmegállóban felrúgja csóri cicát.
Lakik itt nemmessze tőlünk egy néni. 11cicát etet naponta 2* az utcán... a 11ből 10et saját költségen ivartalaníttatott (A 11.-et azért nem, mert vad és nem tudja megfogni. )... mikor az állatvédők csak a vállukat vonogatták, hogy dehát mi nem tudunk tenni semmit.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|