Tegnap különben lehetett valami a levegőben, én a postán majdnem tömegverekedésbe torkolló üvöltözéssel találkoztam. Az egyik ügyfélnek valami nem tetszett, és felháborodva kérte a panaszkönyvet, de gyorsan, mert ő a postásokkal ellentétben dolgozik (halvány idézet-szerűség az illetőtől), és nem ér rá arra, hogy csak negyed óra múlva kapja meg a könyvet. Aztán nagy sietségében kb fél órán keresztül írt bele valamit (előbb sorra kerültem és eljöttem, minthogy ő végzett volna), közben hangosan kommentálva az eseményeket, miközben már többen meg akarták ezért verni.

Hatalmas sietségében még arra is lett volna ideje saját állítása szerint, hogy a posta igazgatóságán tegyen panaszt az őt ért sérelmek miatt.
Nem derült ki számomra pontosan, hogy mi is az a hatalmas sérelem, ami őt érte, csak arról panaszkodott, hogy máshol még egy kifliért is blokkot kell adni, de bezzeg a postán nem kap semmit, miután kifizetett valamit. Nem tudom miről nem kapott blokkot, nekem mindig szoktak adni, számlát is mindig előre megkérdezik, hogy lesz-e, szóval nem világos, hogy mi baja volt...
Tipikus problémázó ember, akinek semmi nem jó, folyton panaszkodni kell, és mindenkinek beszólni, hogy csakazértis neki legyen igaza.
De ez se magyar mentalitás, ezzel is bőven találkozni máshol is.