Quote:
Originally Posted by Xeper
Úgy mondod, mintha lennének, akik nagynak születnek. Valahogy felküzdötték magukat, és megdolgoztak azért a "rengeteg lóvéért".
|
persze, ezzel nincs is semmi gond, csak régen másabb volt, nekik volt idejük összetermelni amit össze kellett.
vegyünk egy példát:
elf vagyok, felküzdöm magam hol fedezéssel, némi ütéssel és 0 hiénázással és 0 lopással a topba.
tegyük fel van 1 milla pontom.
van egy nagy klán, rég óta ott vannak, én új vagyok A-ban. Egyikük mondja, mérjétek már fel Hexet, mert beütöm. Egyikük felmér, teli pakolják lóvéval, tesznek alá egységet piacon és kilép a nagy klánból.
sok esélyem van, egy 80-90%-os ork ellen. és ha be is üt, ez nem a kettőnk játék tudása közötti különbség lesz. Hanem háttér és idő. <-- mielőtt félre érti valaki, úgy értettem, hogy A-ban biztos jóval tapasztaltabb és több trükköt ismer, mint én, de az ütésnél nem ez fog szerepet játszani.
Kettő:
felléptem 2 yarddal és két milla tekivel, kb. hány körig tudtam volna vele orkot játszani? nem sok ideig.
Az alsó négy szint megtanítja a játékosokat, hogy tisztában legyenek a lehetőségeikkel és a képességeikkel. Ennyi lóvéból, nem tudnék olyan orkot csinálni, amivel hosszú távon működőképes lennék, vagy mint ha az egyik nagy klán tagja lép fel A-ba és pénzelik.
Ergó ingyen föld nem leszek. Számba vettem a lehetőségeket és a tartalékokat és számomra legjobb megoldás mellett döntöttem, mivel nem rövid távon gondolkodok A-ban. Szerintem egy hétig sem tudtam volna pénzelni egy 80% barakkos orkot.
A régi játékosoknak előnyük van minden téren. Ez tény és nincs is ezzel semmi gond. De akkor sem kellene más játékos társaitokat lenézni, csak mert elfel van.
Rengeteg taktikai dolog lapul a fejemben, amit A-ban megcsinálnék szívesen, de ahhoz ork kellene. Elfel nem lehet. HIénázni nem fogok, mert azt nem tartom szép dolognak, lopni nem fogok senkit, mert utálom a tolikat. Szép csendben nem sok vizet zavarva felérek, amikor felérek.
Ha lenne annyi tartalékom, amiből lehetne játszogatni, vagy egy olyan ismerős klánba betudnék lépni, ahol tudnak pénzelni orkkal lennék. Anarch D szintjén is 280 kör alatt 8k hekit ütöttem össze, itt sem lenne vele gond. 500 kör alatt biztos vagyok benne, hogy a topban lennék, mivel tartom magam annyira jó játékosnak. Voltak sokan akik tanácsát megfogadtam annó, Remy adott tanácsokat A-ra és elmagyarázott 1-2 dolgot, mind egyéni, mind klán ütés szempontjából.
Majd ha egyszer lesz időm, fagyasztom az elfemet és eljátszogatok orkkal is. De az még sajnos nem most lesz.
vannak különbségek, de ezt senki nem akarja figyelembe venni. Az új A-s játékosoknak idejük sincs arra, hogy vagyont halmozzanak fel.
Naponta többször is gép előtt vagyok, nem csak kétszer. És egy szót sem szóltam arról, hogy mennyire nehéz vagy könnyű kék kettecskét szerezni. Ez a része, hogy 8k hekiig kell felmenni, nem nagyon zavar. Egyszer csak meg lesz, én legalább elfel már kétszer is ütöttem földre sikeresen A-ban és ez a két ütés az első 300 köröm alatt volt meg. És nem kísérés, vagy szembe menetel volt, vagy hiénázás. De nem hiszem, hogy a kék szám megszerzését ahhoz kellene kötni, hagy vagy orkal vagy gnómmal lehessen csak megcsinálni. Itt konkrétan az elfek gyengítésére céloztam