Quote:
Originally Posted by Tsobi
Az én tapasztalatom az, hogy sokan akik elkezdik azért hagyják abba, mert egy egy nagymenő az elején jól elhúz, aztán úgy látja már esélye nincs semmilyen érdemi eredményre. Talán azzal, ha megnövelnénk a védelmet, kicsit több kedvet kapnának sokan a játékhoz is. Nyilván nem 3 napra, de mondjuk 24, 36 vagy 48 kör elegendő lenne egy kellemes kezdéshez. Aztán már valóban a játéktudás döntene és valós képet adna a tojás és a zászló helyzete. 
|
Ebben igazad lehet, ugyanakkor mindenki megtanulhatja, hogy hogyan lehet gyorsan foglalni az elején pl, akár az ilyen gyors foglalási kísérletet védeni, stb, stb. Akit az elején elveri az, aki elhúz, azon a 48 körös védettség annyit segítene, hogy annyival később veri el... Szerintem ez nem változtatna a dolgon.
Szóval ez inkább tudás és tapasztalat kérdése; így is elég sok esélykiegyenlítés van azzal, hogy sokáig lehet kapaszkodni az elsőkre azzal, hogy folyton lefelé földelsz. Ha jól fejleszted közben az orid, akkor abból ki is lehet törni még.
Szóval szerintem sokan nem azért hagyják abba, mert elhúz valaki, hanem mert a kitartásuk mondjuk 0. És a kitartás is egy verseny szerves része.