Thread: Foci
View Single Post
Old 11-17-2009, 13:38
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 86%

Quote:
Originally Posted by LiverPool View Post
Talán mert nem ütik meg az A vállogatott szintjét ezé mennek haza...
Amúgy meg nem hiszem, hogy Svájból bárki is "haza" szeretne menni
Tévedsz. Egyébként nem hiszem, hogy nem találkoztál a délszláv mentalitással, amire hasonlít a török is pl. Azok nem is akarnak Svájcban vagy Németországban focizni a válogatottban.
Hozok egy példát:
Zdravko Kuzmanovic, született: Thun, Svájc.
22 évesen 23szoros szerb válogatott a srác, klubjai: Basel, Fiorentina, Stuttgart.
Svájci válogatottba beférne, gondolod nem hívták?
Ahhoz pedig, hogy szerb válogatott legyen, nem kell "haza" mennie. El tudom képzelni, hogy kb 1 percet sem élt Szerbiában. Idézek a Wikipédiáról:

Although Kuzmanović was born in Thun and played for Switzerland at youth level, he has decided to play for Serbia on the senior level, stating: "I'm Serbian and I want to give all for my country, it's a matter of what you feel in your heart and I must listen to it."

Magyarul kb: "Habár Kuzmanovic Thunban született, és svájci színekben játszott a korosztályos szinten, úgy döntött, hogy Szerbia válogatottja lesz felnőtt szinten, kijelentve: "Szerb vagyok, mindent hazámért akarok adni, ez azon múlik, hogy mit érzel a szívedben, és nekem kötelességem hallgatni erre."

Csodálkozom, hogy nem ismered ezt a mentalitást, és külön magyarázni kell, hogy mennyire nem így működnek ezek a dolgok. A törökök sem azért nem német válogatottak mert nem férnek be, hanem mert nem is akarta SOHA azok lenni.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]

www.unimarket.hu

Last edited by Von; 11-17-2009 at 13:48..
Reply With Quote