Thread: Hulla tuning
View Single Post
Old 11-16-2009, 14:38
Rotcsa Rotcsa is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 84%
Unhappy Mi lesz veled, Élőhalott. Élőhalott? hm.

... ha élőhalott, akkor mi? Zombie, vámpír, lidérc?

Rendbe kéne már tenni ezt a fajt...

Wikipédia:
"
Az élőhalott szó gyűjtőnév azokra a természetfeletti lényekre, amelyek valaha elevenek voltak a szokásos értelemben, meghaltak, ezt követően azonban tovább léteznek az élők világában vagy szellemi (mint a kísértetek), vagy anyagi (eleven holttest) formában. Különböző típusú élőholtak változatai a legtöbb kultúrában szerepelnek és számos irodalmi alkotásban is, különös tekintettel a fantasy és a horror műfajokra.
Élőhalott-típusok

Anyagi

Azok az élőholtak, amelyek továbbra is rendelkeznek a testükkel.
Szellemi

Testetlen lelkek.
------------------------------------------------------
Kezdeném talán azzal, hogy már a faj névválasztása sem igazán pontos...
Jelenleg szerintem a zombik jellegét tükrözi legjobban. Se ész, se élelem-igény, se semmi, csak a járvány, meg ütni vakon izomból és majd lesz valami....
Ismét idéznék a Wikipédiából:

"
A zombi egy újjáélesztett tetem. A zombi történetek az afro-karib vudu hitből erednek, és halottakról szólnak, akiket egy hatalmas mágus élesztett fel, hogy neki dolgozzanak.
A modern horror történetekben a zombik általában élőhalottak, akik a halálból valamilyen biológiai kíserlet útján, vagy természetfeletti erők segítségével jöttek vissza, és csak nagyon ritkán tartoznak bárkinek az irányítása alá. Tipikusan kevés intelligenciával rendelkeznek és az élők húsára éhesek. Sok esetben már nem is halottakról, csak fertőzöttekről szólnak ezek a történetek, akikben csak az agresszió és az ösztönök működnek."

Szerintem nem véletlenül nevezik sokan zombinak ezt a fajt, mert igazából nem is több ennél. Agyatlan, fertőzést terjesztő igénytelen dögök.

A probléma itt kezdődik. Nem minden élőhalott ilyen....
Rotziel The Soul Reaver (#504659)[2/B]Ha megtámadsz sikítok (#528766)[2/B],Pozitron[5/Q]
Reply With Quote