View Single Post
Old 11-14-2009, 17:18
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Nekem egy óriási aggodalmam van, mégpedig az, hogy most klánokról, rákészülésről és menekülésről beszélünk, miközben ilyen támadások is előfordulnak:

5-6 fős "kisklánra" rááll egy nagyklán egyetlen tagja, és beveri a klánt.

Ezzel az a probléma, hogy a kis klánnak esélye sincs előre tudni arról, hogy itt támadás várható, a nagy ország, aki egyszemélyes klánná alakul, pedig minden tartalékkal rendelkezik a támadás idejére, így nyugodtan lehet sokbarakkos támadó kiépítettségű ország.

Egy ilyen támadás ellen esélye sincs a többfős, normál klánnak védekezni. Maximum a veszteségeket tudja egy kidobálással csökkenteni. A javaslat ezt a lehetőséget veszi el tőlük. Vagyis a nagy országok bármikor betámadhatják a kicsiket, a visszatámadás veszélye nélkül.

Ugye nem erről van szó?
Ha normálisan felépitett országokról beszélünk,mégha termelnek is, nem ilyen egyszerü a dolog. azért olyan nincs hogy egy kitámadott klán beverhetetlen lenne. És a védekező klánnál ott van az a tény, hogyha nagy orik támadják be, a létszám miatt több kp lehet a klánban, vagyis benne van akár a védés, akár a visszatámadásra a lehetősége is. Ha pedig egyiket se tudja megoldani a klán, akkor nem biztos,hogy minden jól müködik. Ha a ráállást kiszurja a védő, akkor igenis van esélye szembemenni és alábontani. főleg ha termelnek is, akkor van bőven miből bontani, amit a támadó nem engedhet meg magának, mert általában minden egyes barakkra szüksége van.

Az A csopinak tudtommal az a különlegessége, hogy sokkal inkább az összejátszásra sarkal, és magasabb szinten kell együtt müködni a szövetséges országoknak. Ennek szerintem pedig leginkább a felkészültségben és az előre eltervezett stratégiákban kéne megnyilvánulnia, nem pedig úgyhogy pár gombnyomással 10edét veszti csak a támadott klán. ha szeretné csökkenteni a veszteségeket, akkor bontson a támadó alá, és máris kevesebbet visz, és támadjon szembe. De a legtöbb esetben védhetőek is a támadások, mert ritka hogy egy klánról teljes felmérés lenne. Sztem igenis jó lenne az, hogy egy klánnak felkészültnek kéne lennie minden eshetőségre. Nem érzem érvnek azt, hogy mert nem tudott mindenki gépnél lenni. Ritka az a klán ahol mindenkit mindig géphez lehet rángatni, lehet bent tartani egységeket, sőt kell is ilyenkor. Attól hogy egyéniben nincs mellette senki, még nem sérthetetlen az országa. Sztem sarkalni kell a klánokat arra, hogy ne legyenek extrém termelők, vagy ha igen, akkor viseljék a következményeket. úgy érzem, ha egy klán se védeni, se visszatámadni nem tud, az nem biztos hogy jó helyen van a pontlistában. lejjebb esnek, de felmásznak még1x, és nagyobb tapasztal tanulnak a hibáikból, hogy hol rontották el.

Emellett megjegyezném, hogy a kidobált oriknak sem kedvez ez hosszútávon sztem. Mert rendben,hogy úgy áll hozzá, hogy: "istenem,nagy cucc 2k kör múlva, úgyis visszaáll a leadásom", de nagyon súlyos árat fizetnek majd a vezérük eme hősies cselekedetéért, ha hosszabb ideig nem tudnak játszani, mert szk-n szépen lepörögnek a top körei, és lesz 12-13% a leadása, a sok "védés" miatt. Akkor pedig jönnek majd az ötletek, hogy szk-n is maradjon meg a kedvezmény???

ps.: nem azért nem dobáltuk ki a tagokat, mert nem jutott eszünkbe,hanem mert inkorrekt lett volna azokkal szemben akik nem voltak ott.

Last edited by Kutyuleee; 11-14-2009 at 17:40..
Reply With Quote
Sponsored Links