Quote:
Originally Posted by Pepa
...Az egyes akciók készültségi szükségletét lehet faji sajátossággal (előny, vagy malusz) módosítani....
...Amit javasolsz, azt inkább a varázsló személyiséghez kellene "hozzácsapni"...
...Elf-nek hiába csökken kevésbé a készültsége, nem fog jobban ráállni a tolikra-varikra, hanem marad beton, gnómok leginkább tekit írnak, ha mf-ek, de nekik alapból van fáradási maluszuk, az óriásnak, meg a +10% miatt gömdölni és utána vagy megy ütni, vagy nem. Nem fog lopkodni, mert nincs mivel, se fölöslegesen ártózni.
|
igazából a fajokba nem nyúlnék bele, aki gnóm az nyilván számolt vele, hogy jobban fárad... ez ezután is megmaradna, de ha mf akkor az alapból kevesebb készülihez adódik hozzá az a +1%.
ha meg a varázslóhoz csapjuk hozzá, akkor ugyanott vagyunk...

amit javasolok az kizárólag az mf-ekre vonatkozna. és nem égbekiáltó számokkal, hanem valami kevéssel a "sok kicsi sokra megy" mondását alkalmazva.
nem fog valaki azért több varázslót képezni, mert kevesebbért tud gömbölni, vagy mágiát felderíteni, csak éppen többször teheti ezt meg a körben.
nekem van egy mf óriásom, fenn van az összes védővari, és az a baj, hogy egyszerűen 90% felé lehetetlen felvinni a készülit... lehet, hogy túl aktív vagyok...

de ez még nem bűn, és nem ok arra, hogy körönként 2%kal kevesebbet regenerálódjak a távol miatt... nem tetszik az, hogy egy háborús helyzetben el kell döntenem, hogy most távolba nézek, vagy egyet rengetek a regenerálódott készültségből.
egy mf számára könnyebbség lenne, ha legalább az információszerző varázslatok kevesebbet vennének le, viszont a harmóniát mf, és szövi között nem bontaná, nem hiszem, hogy a szöviket zavarná... illetve A-ra nem lenne befolyással, mivel ott csak szövetségek vannak...
ha az ártózást és lopkodással nem értesz egyet, megértem, de a távol, és információszerzőkkel mi a helyzet?