Thread: A taktikai elem
View Single Post
Old 11-10-2009, 01:36
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
Oda kell bontani. Bár a javaslat alapján tényleg kicsit többet kéne bontani, mint most, mert kevesebb földet vitt a támadó, de cserébe többet ütsz vissza rajta, mint ő tudott rajtad ütni, mert már közelebb vagytok egymáshoz.
Könnyen lehet, hogy a 20% hekikülönbségben és az 50% arányú földfoglalásban az értékek nem stimmelnek, de maga az elv lehet működne más értékekkel.
egy 16k hekis és egy 20k hekis ország között ez azt jelentené,hogy:
1, szembemenetelhez, ha nem okoskodik semmit a támadó akkor is le kell bombázni 6200hekit kb ami hát elég sok, főleg,hogy mindenkép felülről mész, mert csak az elmenő lakosság miatt is csökken további 47k pontot kb ami még további 3000épület lenne, szal nem reális egy szembementel.
2, leüt rólad 700hekit, így "csak" 4900hekit kell bontanod mellé, és természetesen számolnod kell 23,5K pont csökenéssel minimum ami még további 1500heki. ekkor csak a szintisztán elmenő seregekkel számoltunk. szal olyan 6400üres hekivel kéne beleindulnod az alábontásba, úgyhogy ő egy gram épületet nem bontott, nem éhezetett stb. úgyhogy még ez sem reális.

ha pedig a 20%ot felfele tolod, méginkább kedvezel a távoli ráállással támadónak,ha pedig lefele akkor az azonos hekin történő ütéseket szivatod, mert egy alulról bekapott ütésnél azonos hekin is már 14% lesz a 2ötök különbsége, úgyhogy el is felejtheted a szembemenetelt. arról nem beszélve, hogy esélyed sincs csökkenteni a veszteségeket. mint mondtam nekem a 0heki szúr szemet, nem pedig az,hogy így lehet csökkenteni a foglalást, csak a 0-ra redukálása már sztem túlzás.

Felötlött az a gondolat, hogy az irreális ráállás ellenpontjaként az üres hekinek kéne kevesebbet nyomnia, de akkor meg alacsonyabb hekin lenne galiba, hogy 10-15%-al nagyobb országok bontogatnának melléd.

Last edited by Kutyuleee; 11-10-2009 at 01:43..
Reply With Quote