Thread: A taktikai elem
View Single Post
Old 11-08-2009, 23:42
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by wand View Post
Jah, szerintem is térjünk végre vissza a témához.

Itteni témánk a 100k-s elfokozások következtében előforduló 0 hektáros ütések, és a közvetlenül hozzá kapcsolódó irreális távolságból való ráállások megszüntetése

szerintem mostanra eljutottunk odáig, hogy belássuk, hogy ez 6-7k hektárig a játékban sehol nem jelent gondot lévén az országméret x 70 es maximális lakosságszám remekül működik.
Mindaddig amíg az országok túl nagyra nem nőnek és ennek a következtében a nagyország x 70 már egy irreálisan nagy számot ad.

ebben annyi jó, hogy mind a rállás mind a maximálsi fokozás ugyanakkora érték körül kezd irreális lenni.

ami rossz, hogy ami 10k hekin irreális az 20k hekin még nem az.

Tehát szerintem haladva a munka érdemi részével is, ideje volna meghatározni, hogy 8-10-15-20-25-30 k heltáron mennyi is az irreális ráállás.
ebben kéne kb dűlőre jutni, majd egy minnél egyszerűbb képletet találni, ami ezeket a számokat adja.

legalábbis szerintem.
ez így már méginkább tetszik. a pár hsz-el fentebbi példádban egy hiba van sajna amitől gáz az 50k-s határ.
Quote:
Originally Posted by wand View Post
2

2.,
az alap felállás ugynaz:

A támadó 10k hekis ork csak 10% házat tart mert úgyis fokoz tart mellé 5% templomot és 85% barakkot. asszem ez elég hadis lesz, ok?
támadó orkunk 50k-t fokozva odaugrik az előtte lévő szintés hadis másik orkhoz aki ezek szerint 11k hekin van van 18% háza 5% temploma, 7% tornya és és 70 % barakkja

de a védő nem bont hanem hagyja hogy beüssék és foglanak tőle 700 hekit.
ezáéltal a támadó alá kerül 28.000 el ponttal. tehát ha vissza akar menni fokozni kell 140k egységet (nem 500k-t, mintha nullára ütnék!)
és ez esetben ott fog állni előtte egy kitámadott ork 3000 védő barakkal, amihez neki ki kell menni 2300 barakkal miközben van 7000 barakkja és semmit nem bontott, rajta áll, hogy 2 v 3 serggel megy, de mindenképpen pluszban tud kijönni.
És itt jön ki a probléma,hogy innentől 250k katival nyugodtan ülhetsz a babérjaidon, mert nem fog tudni kisérni a másik. ugye elfokozol 50kponttal itt és máris 78k a különbség,és lehetsz akár csont üres is mert max 28k pontra tud megközeliteni ha ő is fokoz...

Viszont eszembe jutott,hogy régen az is felvetődőtt,hogy ne a max fokozást határozzuk meg pontban, hanem legyen egy exponenciális képlet a sikerességre így is lehet menekülni így, de nem 0-át visznek,csak jóval kevesebbet, heki arányosan drágábbért. ha emellé megtartjuk az 1kpont=1% képletet lentebb akkor a kicsiket se szivatjuk, de a nagyok se ütnek 0-át.
az a baj,hogyha bármilyen szinten korlátozzuk a ráállást, akkor egy sikeres akció után már esélytelen vagy kisérni,csak akkor ha éppen 2körre esel be mellé, és ez sztem nagyon nem lenne kafa.

Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Kutyuleee For This Useful Post: