View Single Post
Old 11-07-2009, 22:54
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 86%

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Rendben. Volt mar olyan az A-ban, hogy feleennyibe kerult az egyseg, es 3x ennyi bank volt kereskedo orszagokban.
Köszi, úgy érzem ez már vitaalap. Mint mondtam az elején, nem akarok állást foglalni, azért is mert nem ismerem az 1/A gazdaságát a kezdetektől fogva. Ugyanakkor nem csak karakterhalmaz gyanánt írtam be, hanem azért, mert kíváncsi vagyok mindkét oldali érvekre. Egy fontos dolgot írtam be közben ezügyben, nevezetesen, hogy az idő előrehaladtával arany nem kerül ki a rendszerből (csak csorgás útján), viszont befelé kerül jócskán, ezzel inflációt okozva. Ez megmagyarázHATJA azt, hogy a feleennyi az egységár, és a 3X ennyi a bank a kereskedő orikban miért nem volt hatással akkor rövidtávon a katipiacra, és hogy a hosszútávú hatáshoz az mégis hozzájárulhatott. Röviden: arról beszélünk, hogy inflálódik-e az arany A-ban. Ha sok kerül be - és ez időbe telik - akkor inflálódhat, egy adott pillanatban vett keresztmetszet erre nem ad magyarázatot. A kp "flow" hatását nem foglalja magában, amit írtál.

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Amugy meg elv szinten sem ertek egyet a limitalassal. Akinek nagy az orszaga, mindenbol tobbet tud termelni, csak ezt total felesleges belimitalni. Egyseg ide, egyseg oda...

Ennyi erovel azt is fel lehetne vetni, hogy akinek nagyobb az orszaga, tobb penz ferjen bele, az legalabb logikus lenne. (csak az meg allitolag technikailag nem megoldhato, ugye...)
Elvi szinten ezzel egyetértek. Akinek nagyobb orija van, az eljutott oda, azt kezd vele, amit akar, ha túl sokat termel, majd leverik, ha tudják. Ha meg nem tudják, akkor nem érdemlik meg a földet.
Szerintem mindkét irányba van érv - az elvi szint amit mondasz - ugyanúgy súlyos, mint akármelyik másik. A mi célunk szerintem az lehet, hogy a hatásokat és ellenhatásokat felmérjük - ezzel valami táptalajt adva a cselekvésnek - amit utána Ati döntése megtenni - vagy nem megtenni
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]

www.unimarket.hu
Reply With Quote