Quote:
Originally Posted by Vent
Rühellem, hogy már a Magyar Adorján-, és Forrai Sándor-féla rovás ábc-t is formálják..
Találkoztam tegnapi nap folyamán egy fiatalemberrel, akinek az alkarjára rovás szöveg volt tetoválva - gondoltam elolvasom..
Aztán csodálkozva láttam, hogy fordítva van: nem jobbról balra, hanem balról jobbra haladt a szöveg, illetve még az egyik betű sem stimmelt.
Gondoltam megkérdezem, hogy hogyhogy, miért, hiszen az nem úgy lenne helyes, mire leüvöltötte a fejem, hogy azt a XXI. században nem úgy kell már...
Felháborítónak tartom, hogy nincs értéke ennek a dolognak (sem)..
|
Azért,mert egyesek nem tisztelik ezeket a dolgokat, Te és én még hirdethetjük a helyes igét.

Engem már néztek emiatt bolondnak is. Egyszer egy neves fesztiválon barangoltam,mikor az előttem haladó fiatalember levette a pólóját,hátán rovásírás felirat. Első pillantásra megörültem,másodikra viszont elborzadtam. Nem csak az irány volt rossz,de a betűk alakja,formája alig hasonlított az eredetire és a szövege (heil hitler) felháborító volt.Odamegyek,megkérdem: miez? Rovásírás, mondja vigyorogva. Mikor szóbahoztam a fentieket majdnem nekemesett,hogy én mit szólok be a hülyeségemmel..
Okos enged..