Quote:
Originally Posted by szamóka
Az sem mellékes, hogy ott van mit veszítenie egy szurkolónak, ha nem mehet el a meccsre. Színvonal, hangulat, ilyesmi.
|
De melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás?

A színvonal nem számít ám annyira, mint amennyire hangsúlyozzák. A Bundesliga nem a legnagyobb durrantás, mégis oda járnak a legtöbben élőben meccset nézni a világon (!). A portugál liga sokkal jobb, mint a magyar, mégis haldoklik.
Szóval a színvonal szerintem nem a meghatározója ennek.
Annál inkább a másik, amit mondasz, a hangulat!
És ide illik az első kérdésem: melyik volt előbb?
Először hangulat kell, hogy kimenjenek az emberek, vagy ki kell menniük az embereknek, hogy hangulat legyen? Szerintem a második, épp ezért kell a nem odavalókat kitakarítani, hogy legalább kimehessenek a normális emberek.
Sok meccsen voltam már, ahol színvonal nem nagyon volt, hangulat viszont annál inkább, és azért érdemes lehet kimenni.
Persze nem állítom, hogy a színvonal indifferens, mert egyáltalán nem, de nagyon király hangulatú meccsekhez és telt házakhoz nem kell egetverő színvonalat produkálni
ui: emlékszem, mikor 10-12 éve kimentünk Stadler meccsekre, és 10ezren együtt fogtuk a fejünket, hogy mekkora kétballábas bunkó már ez a Jeremejev, vagy Nicsenko, és ugyanakkor nem mentünk ki egy Stadler - Fradi meccsre, mert senkinek nem hiányzott, hogy belénk kössenek valami ősemberek