View Single Post
Old 06-08-2006, 16:08
Bogár Bogár is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by aúú
Az ötlet érdekes, de a kérdés, hogy nehezítenéd?
A másik pedig, hogy mit érnénk el vele?
még nem gondoltam át alaposabban azt a rendszert...
kb arra gondoltam, hogy a 2. személyiséghez legyen elég csak egy bizonyos hekiszámot elérni az A-ban. mondjuk a 3-4-5 személyiségű orikkal kelljen elérni a top30%-ot, majd kelljen elérni a top10%-ot. + még arra is gondoltam, hogy rávenni azokat is, hogy játszanak aktívan, akik csak azért tartanak orikat az A-ban, hogy a többivel foroghassanak... ezt kb úgy lehetne megvalósítani, ha az SZK ideje alatt csökkenne a csoportban eltöltött körök száma.

mit érnénk el vele? nem venné el az A a kezdők kedvét, akik pl óriásként, vagy tolisként, esetleg TARTALÉK NÉLKÜL lépnek fel. senki sem lehet már alapból profi, aki először lépik fel, és nagyon kevesen találnak jó klánt maguknak. aki másodszor lépik fel, az már fogja tudni, hogy csak elffel, gnómmal, orkkal vagy törpével lehet csak boldogulni.

én, mielőtt felmentem volna az A-ba, semmit sem tudtam arról a csoportról. tolisként léptem fel, egyedül, és gyakorlatilag tartalékok nélkül (vajon, én vagyok az egyetlen, aki így lépett fel az A-ba első alkalommal?). majd bevettek egy olyan klánba, amelyiknek semmi pénze nem volt. akkor szerencsém volt, mert nem kellett a top30%-ban eltöltött idő. ha most egy ilyen ori lépik fel, rossz fajjal, akkor ki kell várja az 500 kört, hogy újraindulhasson, majd át kell építenie az orit, és csak azután kezdheti el a fedezgetést. ez a tény meg a gyengébb idegzetű játékosoknak elveszi a játékkedvét.

Quote:
Elvileg mindenkinek ugyanannyi esélye van megszerezni a kék számokat, tehát ha nehezíted, akkor csak annyit fog változni, hogy akinek több kék száma van, az elonybe kerül, hisz ugyanazt megszerezni sokkal nehezebb lesz az utána jövoknek, miközben ugyibár ahhoz, hogy fordulj a 2/b-bol, eleve rá vagy 2 dologra kényszerítve:
1. Legyen 2 orid, amid játszik
2. Játszanod kell az 1/a-ban mindenképpen
elvileg mindenkinek ugyanannyi az esélye. gyakorlatilag másak az esélyek. pl. aki most lépik fel azzal az orijával, amit el fog tenni magnak, az kb 2600 hekiig kell fedezgessen. 2 hónap múlva már 2800-ig és így tovább (most kérlek ne abba a 200 heki különbségbe kössetek bele). persze aki most 2600 hekin van, az is kell figyelje, hogy ne essen ki a topból, de így mégis egyszerűbb, mintha egyből kellene felmenni a határig.

eddig is az volt a helyzet. anno még nem kellett felmenni az A topjába. aki addig gyűjtögette a személyiségeket, azoknak könnyebb volt. nem a legjobb ellenérv, hogy akiknek most több személyiségük van, azok előnybe kerülnek.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Reply With Quote