Quote:
Originally Posted by Xeper
Nem +2k körig kell bentmaradnod, hanem 2,6k hekit (vagy valami ekörüli mennyiséget) kellene elérni... ha csak 4,8k kör alatt teljesíted...  (emiatt mondjuk ha van A-ban orid, el lehetne törölni a nép a túl sok topkör miatti sipákolását  )
|
Hát, itt szerintem van pár képzavar, ami miatt ez a javaslat eleve nem jó...
1. Ahhoz, hogy fordulj, az 1/a-ban lennie kell oridnak...
2. Attól, hogy 1/a-ban van orid, nem bizti, hogy akarsz fordulni a 2-on lévő oriddal (azt most nem írom le milyen okok miatt, de hidd el, hogy van aki maradna, hosszabb időt is, ha nem lenne a morál modul)
3. Próbálj meg egy elfet felvinni a 2-on a top 20 ori közé (2463 hekivel a 18. vagyok), mikor a 95. helyig fedezhet fel max (miközben az elf pont arra lett kitalálva, hogy aki a felfedezést és az építkezést szereti a játékban az is tudjon játszani)
4. Minél nagyobb hekin vannak az emberek, annál kevésbé szeretnek csatázni, mert a költségek (főleg figyelembe véve a 2/b piacát, amit nem írok le ide konkrétan) jelentősen nőnek és egy nagyobb szöviháborúval mégha nyersz is (mondjuk a szöviben lévő minden ori 100-200 hekit megy előre), akkor se bizti, hogy akár pénzed marad beépíteni, vagy akár nem érte volna meg jobban, felfedezned ugyanabból a pénzből, amit a háborúra költöttél (és ezt úgy mondom, mint aki harccal jutott fel oda ahol vagyok).
5. A heki szükségességének növelése egyszerre jelenti a csoportok közötti hátrányos megkülönböztetést (ha olyan csoportból jön valaki, ahol sok pénzt tudott összeszedni, mert mondjuk a nyersi olcsó volt, de a katona drága és így tudott felfelé haladni harccal, mert a beépítése nem volt gond, aztán mikor elérte a fellépő hekit, akkor meg ráállt a katona képzésre, vagy olyan csoportból, ahol minden eleve drága és lassan haladnak az emberek és nehezebb a pénzgyűjtés), a játékosok táborának mégnagyobb szétszakadását (aki nem tud max hekivel lépni, az ugyibár jóval messzebb van a megadott hekihatártól, mint aki mindig tud max hekin lépni), valamint időbeli növekedést is (2e kör alatt azért el lehet érni a top 30%-ot, ha valaki tényleg el akarja, de ha ezt még magas hekihez is kötöd, akkor sok embernek jóval több mint 2e kört fog igénybe venni az elérése, mégha már a top-ban is van esetleg, ami gyakorlatilag ugyanaz, mintha megnövelted volna az eltőltendő körök számát).
Szóval szerintem ebbe az irányba menni nem túl jó ötlet...