View Single Post
Old 08-08-2009, 09:00
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by LiverPool View Post
De ez már nem az NB II.
Ez igaz, szerintem se lesz a Fradi (idén!) bajnok az NB1-ben.

"Előtörténet":

Nem tudom, hogy jelenleg hol áll a Pool ebben a pillanatban, de feltételezem a főtábla első felében.
Tegyük fel, kizárják, és másodosztályú csapat lesz belőle.
Ez ugye azzal jár, hogy a profi focistáknak sokkal gyengébbekkel kell játszaniuk, így sokszor úgy nyernek, hogy nem is kell megdolgozni érte, illetve nem kell trükközni, pontosan passzolni, meg erőseket lőni, stb, mivel "ide ez is elég..."
Ehhez hozzá tartozik a jelentős bevételkiesés is, hiszen kisebb támogatást kap a csapat, kisebb büdzséből gazdálkodhat, kevesebb a szponzor, kevesebb a TV közvetítés, stb... Tehát nagy vonalakban: kevesebb a pénz.
Kevesebb pénzből nem lehet fizetni a sztárfocisták horribilis fizetését, így a legjobbaktól meg kell válni.
Tehát alapból gyengül a kereted.
Új játékosok kellenek, akik nem szoktak még össze a többiekkel.
Ez mind mind ront a csapat teljesítményén.

Aztán egyszer csak újra ott vagy a főtáblán, ahol az MU-va, a Chelsea-vel, és a többiekkel kell megmérkőznöd.
Rosszabb kerettel, alacsonyabb szintű játéktudással.
Szerintem a Liverpool se lenne ott, ahol jelen pillanatban van.
Főleg nem 3 év után.

"Kérdés":

A Liverpool nem így járna, mint a Fradi? Nem kapna ki az ottani profi ligásoktól? Akik azóta milliókért mégjobb játékosokat vettek, évek óta együtt játszanak, egy-egy mozdulatból tudják mit akar a másik, folyamatosan profikkal játszanak, tehát edzésben, és lendületben vannak?
Reply With Quote