Thread: DühöngŐ
View Single Post
Old 06-26-2009, 15:37
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 32%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by BeeLord View Post
Gyerekek ez embertelen, érthetetlen, elfogadhatatlan:

Történt ugyanis, hogy hülye fejjel arra vetemedtem, hogy berollnizzam az apróm és beváltsam a postán. Már ez is vicc valamilyen szinten, mert az 5,10,20 és 50-es érméket csak ötvenesével lehet becsomagolni. Így hiába van több, mint 5000 forintom apróban, csak 3750 forintot tudnék beváltani.

És igen, ott van a feltételes mód, mert a postán homályosítottak fel azzal a szomorú ténnyel, hogy a váltásnak díja van. Bizony drága barátim, forintot forintra csak forintért tudsz cserélni! Ráadásul elég komoly díj ellenében: minden darab érme után 2,1 forintot kell fizetned a beváltásért. Ez esetemben 630 forintot jelent (100 db 20, 150 db 10 és 50 db 5 forintos érme után).

Tehát egyszerűen ábrázolva a folyamatot: odaadhatok 3750 forintot 3120-ért cserébe. Megmondom őszintén, fogalmam sincs mindez milyen okból kifolyólag van így, de felettébb bosszantó. Bezzeg csekket befizetni, vagy levelet feladni díjfizetés nélkül is lehet apróval.

A tanulság a következő: felejtsük el azt a módszert, hogy a gyereket az apró gyűjtésével szoktassuk rá a spórolásra és a pénz racionális kezelésére.
Ha van egy 6000 forintos csekked, akkor fogj egy ezrest, és az "aprót", és fizess azzal.

De azt hiszem, hogy ezt sem lehet. Mintha lenne valami az üzletszabályzatban arról, hogy maximum hány darab érmével fizethetsz egyszerre. Régen mintha legalábbis lett volna. De lehet, hogy keverem már a parkolóautomatákkal, múltkor ott szívtam... Gondoltam felhasználom az összegyűlt 5 forintosaimat, erre kiderült, hogy max 20 érmét dobhatok be fizetésenként...