Thread: Poolnak téma
View Single Post
Old 06-20-2009, 22:57
sutike31005 sutike31005 is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by Von View Post
"Fas est ab hoste doceri"
azaz helyénvaló dolog az ellenségedtől tanulni. Ez egy római mondás, ami azt is jelenti, hogy erre már évezredekkel ezelőtt rájöttek. Ez egy rendkívül racionális és önző dolog: racionális mert így tudsz fejlődni, és önző mert csak magadnak akarsz jót.
Továbbmegyek az ellenség tisztelete a hódítón kívül is egyáltalán nem egy liberális maszlag, hanem egy rendkívül racionális és hidegfejű-hidegvérű megoldás, ugyanis segít megismerni az ellenséged stílusát és gondolkodásmódját, azaz segít hosszú távon legyőzni.
Ezt nyugodtan gondolja át mindenki, ez így van.
Amit te hízelgésnek mondasz, az adott esetben lehet rendkívül alattomos és hatékony módszer is. Természetesen nem akarok alattomosságra biztatni senkit, és én sem erre gondoltam, de nem gondoltam hízelgésre egyáltalán
Még amit hízelgésnek érezhettetek az az, hogy nem akartam megsérteni sem Poolt sem Attilát, ez azonban szerintem egy rendkívül könnyen védhető álláspont, mivel egyikük sem adott okot rá eddig, hogy sértegessem őket, ezért nem is tettem.
Az más kérdés, hogy a játékot érintő gondolkodásmódban valóban Pool-é áll hozzám közelebb. De ez nem ok sem hízelgésre, sem pedig ellenségeskedésre.

Remélem így tisztult a kép

ui: egyébként érdekes amit írtatok, mivel nem ismertek személyesen Ezt nem akarom bővebben fejtegetni, de aki ismer, az tuti, hogy a hízelgés szót soha nem tudná velem összefüggésbe hozni
Én is ugy vagyok vele, hogy inkabb az ellensegemnek nyalom a segget nem a baratomnak, mert a baratom mar a baratom es neki nem kell a seggnyalas hozza.. viszont lehet tudok az ellensegbol baratot csinalni.. na akkor mar nem nyalom az o segget se hisz barat
Reply With Quote