Quote:
Originally Posted by Harcosok
/közkívánatra/
Aki most szeretne párbajozni elkezdeni nem sok lehetősége van sem a kézikönyvből , sem a fórumról információt szerezni a kezdetekhez.
Úgyhogy leírok most pár dolgot általánosan a mostanság szokásos gyorsított párbajokról:
Faj: Törpe
Személyiség 1óráson: Gazdálkodó/Harcos
1órástól hosszabb párbaj esetén: Gazdálkodó/(Tudós)
|
Nos igen, én magam is csak a hétvégi játék tapasztalataiból tudtam kiindulni, ennek megfelelően természetesen törpe lettem és harcos. Ami számomra a legdurvább volt, hogy nagyon kevés idő a normál hétvégihez képest is a 3 perc. Konkrétan nem volt időm átgondolni mindent, és ilyen sprintjátékokban egy-egy elején elkövetett hiba nagyon kihathat hosszútávon is.
Quote:
Népességgel az elején gondban vannak a játékosok.Nem érdemes 10%ot képezni végig 1órásnál hosszabb párbaj esetén. Én kb 0.08 körül szoktam de ez eltérhet ha a gyors kezdeti sikerekre épül a taktika.
|
Igen, pl itt is eltelt néhány kör (kb negyed óra), mire rájöttem, hogy itt maxos képzéssel 100% morállal az élteben sem lesz népem, míg ugye hv-ben az is megoldható...
Quote:
Intéző: A néphiány miatt játszani kell az intézővel ennek legjobb módja : Piac legalul, tanya fölötte
Ezt fontos már az első körben is beállítani ,mert nem előnyös a 2. kört drágakő nélkül elkezdeni.Erre viszont figyelni kell,mert ha elfogy a nép éhezés is közbejöhet.
|
Na igen, egy max normál hétvégihez szokott fejjel 3 perc alatt minden más mellett az inézőt pakolgatni úgy, hogy csak nagyjából van lövésed, hogy mit kellene csinálni. Mondanom sem kell, hogy benéztem és a 2. kört biza drágakő nélkül kezdtem, hiába siettem a feltúrásával, kv lett közben
Quote:
A párbaj hosszától függően érdemes könyvtárakat építeni alaphangon én a 10 könyvtárat említeném de ennek száma változik játékosonként.
Kezdeti legfontosabb tekercsek: Bányászati, Hadi, 10-20% Laki
Ezek természetesen változhatnak stratégiától függően.
Pár kezdés amit eddig láttam és használhatónak is nevezném:
1.
70íj
100vari
100toli
Ez egy nagyon békés semmi nem történik taktika, gömbölni nem tud, lopni se nagyon. De nem ütik be és nem ártanak neki sem.
2.
0íj
50vari
220toli
Ez a leggyakrabban látott . Egyértelműen látszik a hátulütője és az előnye is
2.1:
0íj
90vari
170toli
Hasonló az előzőhöz illetve ugyanaz csak ez kicsit biztonságosabb.
3.
Amit az utóbbi párbajokban én használok ezt nem hozom nyilvánosságra majd valaki megteheti pontos adatokkal.
Lényege: A 2,2.1-es taktikát választókat leütöm bátorságtól függően 1-5seregig 
|
Én például nem számítottam rá, hogy a 4. körben már szét fognak lopni...
Persze mikor beloptak, már csak fogni tudtam a fejem

Egyből én is arra gondoltam, hogy nekem is több toli kellett volna, VAGY egyből sok ló
Quote:
A fent leírt taktikákról még ennyit:
Ahol a védekezésre alapozunk és ahol a tolvajlásra fontos tudni a párbajban aktív tolvajlási szorzót: 20/ játékosszám
Ha 5 játékos van a párbajon akkor természetesen 100tolvaj ellen alaphangon szükséges 400
Ha 10 játékos akkor 100 ellen 200 stb
16 játékos esetén már igazán jól lehet lopni az 1,25szörös szorzó mellett..
A nem melletted lévő esetén meg ugye ahány hellyel van fentebb,lentebb annyiszor kell még szorozni az alap szorzót.
(Ez a szorzó tudtommal a normál játékban is jelen van de ott a nagyobb csoportokban nem érezhető a hatása)
folyt. hamarosan azaz várhatóan délután 
Várhatóan említendő témák:
Játék közben átképzések
Játék közbeni ütések(ezt nem nagyon használja rajtam kívül senki)
Játék végén ütések lóval/támadóval végén vagy hamarabb stb.(Tuvalu esetleg leírhatod te is)
Játék végén deffelés(Pool segíthetsz  )
Vérszomjhoz szükséges vari...
Mikor mennyi íj az elég és mi az ami már sok...
(illetve kérdésekre válasz)
|
Azt hiszem köszönettel tartozom személy szerint neked/nektek, hogy megcsináljátok ezt a topicot, mivel nagyjából miattam nyílt, de nyilván és remélem nem csak én találok hasznos infókat benne

Most azokra a dolgokra reagáltam fenn, amiket úgy érzem bárki, aki elsőre játszik, elronthat, és más hátha nem rontja el úgy mint én.
Az folytatást pedig kíváncsian várom, különös tekintettel a játék közbeni átképzésekre