View Single Post
Old 06-14-2009, 10:53
J.Ati J.Ati is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
továbbá nekem még egy valami eszembe jutott...

támadáshoz csak 50%-ot lehet vinni, tehát a 4 nagy ország ne mtud fullra kimenni rátok, csak 1 tag + 3-nak a fele serege (egyforma felépítés mellett természetesen)

ti is 4-en vagytok (gondolom), védekezéshez viszont el lehet hívni a szövetség tagjaitól az összes létező egységet, fullra. elitek, íjászok, minden...

a kérdés (ezt majd számold ki, nyilván nem tudom ezt megtenni, mert egyikőtök oriját se láttam még sose, és nyilván nem is tartozik rám), hogy ha ők nem tudnak kimenni fullra, és ráadásul (mondjuk) lefelé támadnak 20 körre (ugye sok sereg hullik el azért....) nem tudjátok-e hárítani valami módon az ütést?
ha az összes létező egységeteket benyomjátok a támadott oriba, nem pattannak le?

Nem tudom mekkora különbség van az orik között, de mondjuk 4-500 hektárra tippelek max. (ha ennél több, akkor valószínű tudnak akkora sereget küldeni, hogy semmiképp ne pattanjanak, de én ebben sem vagyok biztos)

okosak vagytok, és van számológépetek. üljetek össze, és próbáljátok ki.

(nyilván nem számolok seregcserével, mert sokba kerül, és gondolom nincs is sok egység a piacon. ezért a meglévővel tippelgetek. - tehát ha vagytok 4-en, és mindenkiben van 10% torony, 50% barakk, és íj/elitesek vagytok, akkor az full elhívás esetén 10%tornyíj, 30% íj, 160% elit.
ez 1200 hektár esetén:
120 torony = 6.720 duplaíj (40-es lakitekivel számolok, mert az az átlag)
360 barakk = 20.160 simaíj (-- " --)
1920 barakk = 107.520 elit (-- " --)

ez összességében (fajotokat nem tudom, nem is érdekel, ezért faji bónuszok nélkül számolva! ezért csak felduplázom a tornyozott íjászok számát)

33.600 íjász + 107.520 elit

erre tudnak kitámadni (1700 hektárról!) az alábbiakkal:
850 + 425 + 425 + 425 = 2125 barakk-nyi lóval
tehát 119.000 lovas, amit le tudnak küldeni hozzátok (szintén 40% lakitekivel számoltam)

ebből lejön a útközbeni elhalálozás, ami 20 körre vetítve nem kevés egység.
meg ugye a támadás is lefelé történik, tehát semmi bónuszt nem kapnak rá.
Nem akarok sokat elárulni,de nem íj-elitben vagyunk ,és kb. 600 hekivel van nekik fejenként többjük.
Úgy még talán tudnánk védeni,hogy szép lassan mind beállunk íjba ,és akkor úgy az összes sereget átküldjük.
Ez is egy megoldás.
Reply With Quote