Quote:
Originally Posted by szurfark
Néhány mostani országadatom.
307 hektáron vagyok. Félelf-kereskedő
A kézikönyvben leírt épület lista az én országomban nem vált be teljesen. Egy két igazítást kellett rajta csinálnom. Pl a tanyák száma túl kevés volt,ezért az embereim volt hogy éheztek.
A varázslóim számát akarom még fejleszteni, mert ilyen kevés varázslóval sok ártó dolognak vagyok kitéve.
|
Mivel az országok területe döntően befolyásolja a pontjukat és a pontlistán e szerint vagyunk sorban, nagy általánosságban akkor érdemes újabb területeket szerezni, amikor már nem tudsz a tudományokban többet elérni és az oriba több hasznos épületet préselni. És azokba sem fér már senki, csak megy-megy a katonkaépzés a maximumon de nem tudsz vele mit csinálni, legfeljebb eladod. Na akkor érdemes új földek után nézni, szerintem.
A kézikönyv, mivel sok szerzője van, időnként még önmagán belül is tartalmaz ellentmondásokat, vagyis véleménykülönbségeket; nem szentírás. De ötleteket adni tökéletes. A tanyák száma direkt volt túl kevésre írva, mivel olcsó nyersanyag esetén a tanyák helyett is lehet még templomokat, kocsmákat építeni. Az gabonaigényt ilyenkor lopással/fosztással/piacról lehet pótolni, vagy hagyni kicsit éhezni a népet. Intézőben be lehet állítani mely épületekben dolgozzanak utolsó lehelletükig a hűséges dolgozók. :P
A templomok száma sztm is kevés még, de nem csak az ártózás miatt, azokat elkerülni a varisok miatt teljesen nem lehet. Hanem azért is mert magányosként a tekercsre jól lopható orikat gömbbel a leghatékonyabb felderíteni. Mert hát, 2k tolival néha fájdalmas lehet; aztán legfeljebb a pontlistabeli adatokból lehet még találgatni.
Hullákat tényleg könnyű lopni, de hozzájuk bárki befér (és mennek is), egy félelfnek ők szinte rangon aluli célpontok. Szerintem megéri többet kockáztatni a nagyobb zsákmány reményében.