Thread: Félelf kezdés
View Single Post
Old 06-08-2009, 09:57
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Örülünk, hogy megtértél a Nyájhoz, elkóborolt jószág...

(10 éve fajok se voltak, a fajok is később kerültek be. Igaz, a személyiségek egy picit még később... )

Tanácsom, hogy ha a következő szinten is félelf szeretnél lenni, ne legyél kereskedő. Mivel látom, hogy már nem 200 hektáron vagy, visszaszívom amit írtam máshol: ne törölj, és ne indulj újra.

Ha már kereskedő lettél, tarts 5 bankot, legalább lesz némi bevétele, így lehet az adó mértéke 0%.
(egyéb esetben egy félelfbe nem kell bank, mert a sok tolvaja, és a fajából adódó bónuszok miatt nem lehet lelopni, csak ha előtte kifilézik rendesen)

Bányát nem éri meg tartani, legalábbis az 5. szinten, ahol most lehetsz. Általában a nyersanyag beszerezhető a piacról, vagy ellopható mástól. (Félelfként inkább az utóbbit javaslom... )

Javaslom, hogy ugyanannyi őrtornyot tarts, mint barakkot, és csak íjászok legyenek benne. (Bár láttam hadis fél elfet, de nekem bántotta a szemem. szóval ez csak magánvélemény. egy félelf azért félelf, hogy lopkodjon!)

legyen sok templomod, és kocsmád. Kocsmából a legtöbb.
Előszeretettel lopkodhatod a magányos farkas elfeket, vagy a nem túl hadisnak felépített törpöket.
(mindkettőből egész jól lehet lopni tudománytekercset)

Célszerű messzebbi célpontoktól lopni, akik 10-12 körre vannak, mert a kicsi 5. szintü csoportokban az ilyen körtávolság általában nem párosul nagy pontérték-különbséggel, tehát az ebből adódó veszteség minimális, viszont 12 körre nem támadnak ki.
(az is igaz, hogy ha nagyon belemászol valaki lelki világába, az alád fog bontani... de általában ez nem történik meg)

könyvtárat szintén nem tartanék egy félelfben, mert csak a helyet foglalja. a harácsolt vagyonból lehet venni tekercset a piacon, de jobb, ha egyből tekercset lopsz másoktól. (lásd fentebb)

személyiségnek az alábbiakat javaslom egyelőre:
tudós (nagyobb védettség, nagyobb támadóerő)
tolvaj (napi többszöri lopási lehetősét - gyorsabb regenerálódás miatt)
esetleg túlélő (ártó akciók elleni nagyobb védelem - pontosabban a sikeres akciók kisebb kárt okoznak)

én ezeket választanám a félelfhez (csoporttól függően, hogy éppen mire van szükség leginkább)