View Single Post
Old 06-02-2009, 15:13
a katona a katona is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 84%

Sziasztok!

Ez egy érdekes téma.
Szerintem itt mindenki volt valamikor kezdő csak van aki már elfelejtette, hogy nem úgy született, hogy egyből tudott Hódítózni.

Én még emlékszem rá milyen volt és mikor már kezdtem azt hinni, hogy mennyire jó vagyok, az 5-ös szinten a csoport közepe táján egy kék 2-es nagyon meglopott.
Eléggé lelombozott a dolog.
Némi tépelődés után írtam neki, hogy nem hallott még arról a szabályról, hogy a kékek nem támadhatják meg a kezdő orikat?
Azt válaszolta, hogy még nem hallott róla.
Erre írtam, hogy sajnos én sem, de jó lenne ha lenne ilyen szabály.
Ez annyira talált, hogy segített jónéhány jótanáccsal és ezután még legalább 1 évig hozzá fordultam tanácsért, ha gondom volt valamivel.
Mire felértem a 2-es szintre, épp ott volt ő is és éppen kellett egy kis segítség nekik.
Így felléphettem az A-ba az ő klánjukba és az ottani játékot az ő segítségükkel tanulhattam.

Ez így szerintem nagyon jó volt.
Természetesen én is igyekeztem magam rájönni a dolgokra, de összehasonlíthatatlanul jobb csapatban tanulni a trükköket.
Szerintem ez a való világban is így van.

Én azt is jónak tartanám, ha valamilyen módon szabályozva lenne, hogy a kezdőket istápolni kelljen kicsit.

Pl. az alsó szinten nem lehetne egy szöviben csupa több országos tag.
Be kellene venni minden szövibe olyan orit is, akinek nincs még összekapcsolt országa.

Vagy nem lehetne az alsó szinten a szöviben csupa kék számos ori.

Vagy legyen jutalmazva az aki tanít ha a tanuló igazolja és eredményes a játékban. Pl. szintet lép vagy valamekkorára növeli az oriját.

Vagy valami ilyesmi, a kezdők helyzetét könnyítő szabály.

Persze tudom, hogy sok embernek nincs ehhez huzalma, de én azóta is sok kezdőnek vagy tapasztalatlan játékosnak segítettem.
Olyan is volt aki nem érdemelte meg vagy nem szolgált rá a segítségre, de diplomatikusan túlléptem a problémán.

A játék minősége, színvonala is javulhat ha több (mert nem megy el a kedve rögtön az elején) és jobb (mert már az elején sok segítséget kap) játékossal kell megküzdeni.

Most szinte úgy fel lehet menni, hogy csak keresni kell a prédát és ha megvan ütni kell.
Ha több a jó játékos, akkor esetleg komolyabb adok-kapok vagy jól előkészített támadás kellene ahhoz, hogy feljebb lépjen valaki a listán.

Hűűű, ez jó hosszú lett
Reply With Quote