Quote:
Originally Posted by Hani
Tulajdonképp 4 alapvető hátránya van a hullának amin javítani kellene.
1. Támadóereje még kiélezett orival sem elégséges.
2. Ha támad üresen kell hagynia az oriját. A következményt mindenki ismeri.
3. Magasabb csoportban/hekin könnyen gyújtható.
4. Egy valamire való szövi nem veszi be mert rajta keresztül tolvajolhatják.
Ha erre a 4 problémára lelnék megoldást akkor már játszható faj lenne. De egyelőre még az elsőre sincs :S
|
Mind a négy pontra tettem egy összefogott javaslatot, de még senki nem vette a féradságot, hogy válaszoljon rá. Csak annyi jön folyamatosan, hogy 007-es, meg verhetetlen.
A haderő kiszámolásakor állítson valaki mellé egy épkézláb gnóm hadist tolik nélkül, kevés varival (vérszomjat feltehesse), annyi tanyával, hogy mindenkit ellásson. Ennek az erejéből vegyen el valamennyit (lehetőleg ne legyen több 10%-nál), és hasonlítsa össze a javasolt hullával.
Javaslatomat 30% lakáshelyzeti passzív+30% hadügyi (védelem és támadás is) bónuszra módosítanám (a mostani rendszerből csak az automatikus vérszomjat megtartva hadi területről). Így ha full sereges támadást hasonlítunk össze, akkor néhány %-kal tud kisebb erőt kiküldeni, mint egy full kajáltató 5% templomos gnóm, figyelembe véve a tábornokokat is. Nyilván nem full sereges támadás lesz, ekkor a gnóm a torony bónuszaival és a védelem varázslattal erősít, a hulla meg a betegséggel.
Azt is leírtam, hogy nem jó ötlet a gyújtás teljes tiltása, mert akkor a hulla ellen tényleg nem sokat lehet taktikázni majd. Ha meg lehet gyújtani, teljesen jó ötlet szerintem Sutike töredék nyerses újjáépítési javaslata.
A szöviben rajta keresztül lopásra is írtam, hogy kevésbé legyen hatékony.
Ezek a számok összhangban vannak a jelenlegi fajok számaival, nem kell újabb mennyiségeket bevezetni (20 nép egy üres hektáron, 59 férőhely...), szerintem nem elrugaszkodott mennyiségek, és megoldanák a jelenlegi problémákat übefajjá válás nélkül.
Ezekkel kinek milyen problémája volt?