Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
4-es szinten a top alján vagyok, 2 körön belül van 3 hulla, szóval végig lehet csinálni a 4-es szintet ezzel a fajjal.
Nem tagadom, hogy gyenge, de a kettes topjában például egyetlen hullát sem látok, szóval ebből arra a következtetésre jutottam, hogy azt a szintet a jelenlegi hullával nem lehet, vagy nagyon-nagyon nehéz megcsinálni, igy ott mindenképpen ráfér az erősités, mig ha az alapelveket figyelembe vesszük, hogy kevés figyelmet igénylő faj, akkor a 4-es szinten nem kell neki akkora erősités.
|
Én pár napja léptem hullával a B-be a G topjának az aljáról, ütésekkel haladva MFként. Teljesíthető, de sok tényező kell hozzá. Az utolsó ütésem megtorlása 600 millót emésztett fel annak ellenére úgy, hogy az ütéskor nem volt itt a szenvedő fél. Utólagosan napokig rengettek, gyújtottak. Előtte jópárat buktam másoknál -full sereggel kitámadva. Egy erősebb íj/elites szövitag is kifog, nemhogy egy MF akármi! Volt, hogy 5 sereggel jöttek vissza a támadásomra hajnalban -szerencsésen választottam célpontot, és befért a seregem, de cserébe teljesen védtelen maradt az országom, ezt ki is használták. Valamit valamiért... de ennyire? "védi a betegség" - 3% kórházzal 10 kör alatt át lehet vészelni a dögvészt. Egy olyan csoportban, ahol az éjszakázás megszokott, gyakoraltilag esélytelen a kísérés nélküli támadás, a siker is kicsi esélyű, és még ártóznak is amennyire lehet, fogalmam sincsen ki csinálta, még a hírneve sem változik, és még kapukat sem tudok nézni magamon. Pénz termelése gyakorlatilag lehetetlen, ami nincs leszögelve, azt viszik.
Ezek közül annyi változna, hogy egy vakon kitámadó hullának majdnem akkora esélye lenne támadni, mint egy normális sereges országnak. Annyi a különbség, hogy a normális sereges országot nem ártózzák varikkal korlátlanul (eltávolodás után gyakorlatilag csak a varis tudja ártózni), nem gyújtják/lopják végig (mert kideríti egy pillanat alatt, hogy ki volt, és feljegyzi magának, valamint az eltávolodás itt is bejátszik), és még időnként megállva valamennyit termelhet is akár.
Kevés időt igényel a faj? Olcsó a fenntartása? Valóban, ha nem támadsz vele senkit. Ha az egyetlen akciót akard megvalósítani, amit egyáltalán indítani tud ez a faj, akkor máris időigényessé válik a folyamatosan változó épületstruktúra (rengés, gyújtás) miatt, az egységek pótlása meg külön történet (tűzolyó...). Az újjáépítések, az egységek pótlása nem kevés pénz, arról nem is beszélve, hogy egy esetleges foglalás után az épületek többségét át kell építenie, így mindenképpen többe kerül a foglalás, mint bármely más fajnak.
Igenis minden csoportban üssön akkorát, mint egy erős gnóm (a védelme a védelem varázslat nélkül így is csak annyira lenne elég, hogy nem országonknt max tábornokkal mennének rá) -erre én a 30% lakáshelyzet+50% hadügyet nem tartom elrugaszkodottnak.... ha nagyon soknak tartja valaki, össze lehet hasonlítani a 30%+40%-kal, amit megkap az elf-, legyen valamiféle védelme a vagyona ellen, és legalább a házakat építhesse olcsóbban! Ne legyen korlátozás az ártására, mert ha sehol nem fogható meg rövidtávon, akkor tényleg olyan lehetne, mint egy terminátor.