Quote:
Originally Posted by Xeper
Kivéve, ha beverik közben -az esetlegesen el nem férő seregek lépésén felül további haderő csökkenés is bejön. a Bizonytalanságon kívüli dolgokra is válaszolj, azok fontosabbak. Ez csak hab a tortán 
|
"azt is láthatja (szöviben legalábbis), hogy épp megy-e felé sereg, ami megkurkitaná hektárai számát."
Quote:
Nehogy már 100 kör miatt kelljen külön kezelni egy szintet, ez abszurd!
Az pedig, hogy sok a kezdő, nem érv: egy jó játékos akkor nem építhet jó országot miattuk, mert az nem lenne fair?
|
Neked 100 kör 200 hektáron egy kész országod összedobnod, de a kezdőknek sokkal több. Az 5-ös szint 1000 körből áll, és szerintem végig ugyanolyanok a körülmények: sok kezdő, könnyű hektárt szerezni, a tolvaj és varázsló ártóakciók nem okoznak túl nagy kárt.
Quote:
Három hozzászólással ezelőtt is felfogtam, kettő hozzászólással ezelőtt pedig véleményeztem...
Ne egy tolis, vagy egy varis országhoz hasonlíts egy seregest!
Az, hogy egy tolvaj ország kisebb haderőt tart, hogy a másik tolisokat lelophassa (varisnál értelemszerűen a varik javára), nem jelenti azt, hogy egy sereges ország sokkal többet tartana ezekből... Tény, hogy több tolis/varis ország van lejjebbi szinteken, de tekintve, hogy zéró infót tud egy hulla szerezni, nem tudhatja, hogy éppen egy fullos seregesre, egy alig ereges tolis országra, vagy akármilyen felépítésű kezdőre támad ki. Ha sereges országot csinálsz, nem célszerű a 30% kocsmás félelfek ellen tolit tartanod, sem a 30% templomos óriások ellen templomot. Egy sereges az minden szinten sereges, a tolisok/varisok pedig valóban egyre seregesebbek. De a hulla nehezen mondható 'nem sereges' országnak. Akkor miről beszélünk?
|
Arról, hogy én nem azt írtam, más hadik több tolvajt vagy varázslót tartanak, hanem, hogy a varázslók és a tolvajok kevesebb sereget (bár elismerem, félreérthetően), azaz lejjebb még egy hulla át tudja ütni őket, feljebb viszont ez a lehetősége is elveszik.
Valamint a zéró infó onnantól kezdve nem igaz, hogy megcsináljuk az élőhalottat olyan erősségűre, hogy bevegyék szövetségbe.
Quote:
Kezdők védelme egy fajon keresztül megvalósítva külön hülyeség. Egy orktól kikapni kevésbé bántó? A hulláról legalább láthatja, hogy mit érdemes tartani, és még árthat is neki. Egyéb seregesekről csak azt látja, hogy beverte egy sereg (visszagömbölni fix, hogy nem fogja tudni...).
|
Szerintem igenis kellemetlenebb hullától kikapni, mert lényegesebben kevesebb időráfordítás egy "kiélezett" hullát csinálni, aki elkalapál, és teljesen tehetetlen vagy ellene, mert 200 hektár körül még nem hat rá a tolvaj és vari ártás, és nem tudod hogyan kell hatékony védelmet kiépíteni. Ezért félő, hogy sok kezdő fogja az élőhalott fajt választani, pedig elvileg kifejezetten nem a kezdőknek van ez a faj.