Thread: Hulla tuning
View Single Post
Old 05-30-2009, 17:13
Xeper Xeper is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
A támadóoldalról semmiféle bizonytalanság nincs. Pontosan tudja magáról, hogy éppen hány hekin van, azt is tudja, van-e felfedezésen földje, ami épp ütés előtt fog beérkezni, és azt is láthatja (szöviben legalábbis), hogy épp megy-e felé sereg, ami megkurkitaná hektárai számát.
Kivéve, ha beverik közben -az esetlegesen el nem férő seregek lépésén felül további haderő csökkenés is bejön. a Bizonytalanságon kívüli dolgokra is válaszolj, azok fontosabbak. Ez csak hab a tortán

Quote:
A szintek közül kilóg az 5. szint, ahol az élőhalott, mivel nem kell neki tudománytekercs, előnyben van, ameddig a többiek megírják, plusz a sok kezdő ország is ezen a szinten tömörül, így ott a hadibónuszok erősítése nélkül is megvan, viszont ha erősítik, túl erős lehet a környékhez képest egy élőhalott, hiába nem jobb a játéktudása.
Nehogy már 100 kör miatt kelljen külön kezelni egy szintet, ez abszurd!
Az pedig, hogy sok a kezdő, nem érv: egy jó játékos akkor nem építhet jó országot miattuk, mert az nem lenne fair?

Quote:
Valamint (ahogy BigPi is irta) más fajoknak számolniuk kell alacsonyabb hektárokon, (mondjuk úgy 1000 hektár alatt) a kiélezettebb tolvaj és varázsló országokkal, így több tolvajt és varázslót tartanak, míg feljebb tolist már nem is nagyon látsz, a varisok pedig egyre hadisabbakká válnak, és a védekező elfek is egyre kevesebb varázslót és tolvajt tartanak, de egyre több íjászt.
Eközben az élőhalottak gyakorlatilag ugyanazzal a százalékos épületlistával fognak játszani. (Legfeljebb több házzal, mert egyre gyakrabban gyújtják őket )
Három hozzászólással ezelőtt is felfogtam, kettő hozzászólással ezelőtt pedig véleményeztem...
Ne egy tolis, vagy egy varis országhoz hasonlíts egy seregest!
Az, hogy egy tolvaj ország kisebb haderőt tart, hogy a másik tolisokat lelophassa (varisnál értelemszerűen a varik javára), nem jelenti azt, hogy egy sereges ország sokkal többet tartana ezekből... Tény, hogy több tolis/varis ország van lejjebbi szinteken, de tekintve, hogy zéró infót tud egy hulla szerezni, nem tudhatja, hogy éppen egy fullos seregesre, egy alig ereges tolis országra, vagy akármilyen felépítésű kezdőre támad ki. Ha sereges országot csinálsz, nem célszerű a 30% kocsmás félelfek ellen tolit tartanod, sem a 30% templomos óriások ellen templomot. Egy sereges az minden szinten sereges, a tolisok/varisok pedig valóban egyre seregesebbek. De a hulla nehezen mondható 'nem sereges' országnak. Akkor miről beszélünk?

Quote:
A második egy komolyabb fix bónusszal nem probléma, mert nem baj az, ha szép nagyot üt, de ha az ötös szinten elmegy a kezdők kedve a játékból, mert a hullák mindig szétkapják őket, az nem lehet cél.
Ezért is fogadtam örömmel azt a felvetést, hogy pl. 20% fix bónusz, plusz egy kisebb hektárarányos.
Kezdők védelme egy fajon keresztül megvalósítva külön hülyeség. Egy orktól kikapni kevésbé bántó? A hulláról legalább láthatja, hogy mit érdemes tartani, és még árthat is neki. Egyéb seregesekről csak azt látja, hogy beverte egy sereg (visszagömbölni fix, hogy nem fogja tudni...).

Quote:
(Off: Xeper, nem te vagy az, akivel még anno levlistán a támadó 7-es támadóerejét és a védő 7-es védőerejét beszéltük? )
Már nem emlékszem rá, de lehet (a listán én is részt vettem)