Thread: Hulla tuning
View Single Post
Old 05-29-2009, 23:58
Reaktor Reaktor is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
Eléggé értetlenül állok afölött, hogy mit nem érzel igazságosnak.
Az igazságos, hogy 1000 hekin 100 ember kell egy hektár felfedezéséhez, 1500 hektáron pedig 225?
Az igazságos, hogy 1000 hektáron 70% barakkal egy élőhalottnak 28k egysége lehet, míg 2000 hektáron 56k?
Ha nem, akkor igazságtalan az egész játék, ha viszont ezek igazságosak, akkor a hektárarányos bónusz is.

A fix haderő növekedést nem vetem el, csak félő, hogy az 5-ös szinten mindent ellepnek az élőhalottak, mivel ott is megkapnák azokat az óriási bónuszokat, mint amire a 2/B topjának eléréséhez szükségük van.

De szerintem fontos, hogy lássuk mögötte a matematikát:

Minden a játékban lineárisan növekedik, kivéve a felfedezés költsége, ami exponenciálisan. Szerintem ez az egyetlen oka annak, hogy egyre magasabb szinten egyre nagyobb a védelme az országoknak.

Az élőhalott nem tud lopni, sem varázsolni, sem jól termelni, tehát az egyetlen hektárszerzési módja az ütés, amit egyre magasabb hektárszámon (nem pedig szinten!) egyre nehezebben tud megtenni, mert egyre több vesztenivalója van egy országnak.

Tehát míg egy országot ha beütnek 200 hekin, mondjuk 10 hektárra, az 40 katonát jelent, 1000 hektáron nem ennek az ötszörösét, 200 katonának megfelelő földet veszít, ha beütik 50 hektárra, hanem 5000 katonát.
Ezért minden ország egyre nagyobb katonai védelmet tart, tehát annak a fajnak, amelyik csak és kizárólag földfoglalással juthat földhöz, a hektárszám növekedésével egyre erősebbé kell válnia ahhoz, hogy minden szintnek mindegyik régiójában versenyképes legyen a többi fajjal.
Égbekiáltó butaság lenne egy haktáraránytól függő haderőszámítás.
Ez teljesen idegen a hód mostani rendszerétől!
Nem is illene bele.
Az érveid nem jók.
A Hulla is tud felfedezni, mint minden más faj!!!
Legalább az alapvető dolgoknak nézz utána, ha egy megfontolás alatti javaslathoz hozzászólsz.
Mindenkinek nehezebb földet szerezni, ha egyre jobb játékosokkal kerül szembe, nem csak a hullának.