Tegyük fel, hogy csinálok egy ilyen területet: (piros a középvonal)
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
Ezután feljebb mászok a képernyőn, annyival amennyivel engedi (ez 5 négyzet) és folytatom tovább... (piros a középvonal) :
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
###########
Ezek után, lemegyek megint oda, ahonnan indultam, és elmegyek teljesen jobbra! (ez is 5 négyzet). Ekkora a középvonal az a térképem leg jobb oldala lesz. Majd innen a térkép széléig újabb mezőket rakok (zöld a középvonal) :
###########
###########
###########
###########
###########
################
################
################
################
################
################
Ezek után ha akár csak 1 mezővel is jobbra lépek, a felső, ami széltében kisebb mint az alsó rész, eltűnik ideinglenesen!!!
Ha visszalépek, akkor jó lesz!
Ha visszalépek, feljebb megyek és jobbra rakok le mezőket, akkor is jó lesz!
A lényeg, hogy ha a térképünket felosztjuk részekre, az alapján, hogy éppen milyen széles a térkép (tehát ha van egy 10*10-es négyzetünk, és azon van egy 8*8-as, akkor ez két terület), akkor csak azok a részek látszanak, amiken az éppen aktuális középvonal átmegy!!!
Tehát ha visszatérünk a példához, a legutolsó "rajzon" két terület van. Egy felső meg egy alsó. Az alsó szélesebb, így ha azon megyünk oldalra annyit, hogy a középvonal ne menjen át a felsőn, akkor a felső egyszerűen eltűnik ideinglenesen. De inportálás után jó, hogyha kés a térkép... (Mivel, Ati, az enyémet már inportáltad, és jó, és én ezzel nagyon sokszor találkoztam szerkesztés közben)
|