1. a probléma az, hogy jelenleg ha egy klán 2 körre van egy másiktól és közvetlen kv előt 59,59 kor indul + bont pár épületet, akkor a védő klán már csak akkor veszi észre, hogy támadják amikor a támadó seregek 1 körösek és támadó klán 3-4 körre van. szal vagy védi a sereget, vagy ha nem akkor nem tud visszamenni.
2.a probléma abból adódik, hogy eddig kv közben lehett távolba nézni és ha készültél rá keresztbe tudtál menni, az most a kv közbeni szünettel megszűnt.
3.az ötlet volt a manuális klánponlista frissítő gomb.
4. nem. ez a megoldás gyakorlatilag 2 dolgot hoz elő:
4.1. eddig volt minimum 1 órád, miután a támadó klán 2 körre került, hogy felkészülj, a frissítéssel ez 10percre csökken ha frissítéssel áll oda a támadó azaz szionte a semmiből ugrik elő és támad.
(ha nem frissítéssel áll oda, akkor nagy valószínűséggel támadás előtt a védőklán frissít egyet és ezzel elszáll a támadás lehetősége és ezzel akár nagyon sok ráfordított pénz is)
4.2 ha támadünak csak akkor van esélye ha nem veszik észre, ha észreveszik, akkor a védő klán ellen támadása, gyakorlatilag biztosan alulról megy míg a támadóé felülről.
ergó vagy nem tudsz támadni mert lelép az ellen, vagy beszívod ha támadsz, mert bevernek.
5.asszem ezt a 4-ben leírtam

ez csak a védő klán azon vágyát oldaj meg, hogy ha már valaki meg meri támadni, akkor vagy el se tudjon indulni, vagy mindenképp a védő klán üt egy rakás földet.
esteleg plusszban odaugró klánok szintén beverik az eredeti támadót.
6.nem. ugyanis ez nem megoldás, így a támadásokat teljessen ellehetelenítjük.
7. mert a védő klán erősen sejtheti, hogya van tőle 2 körre klán akkor az esetleg támadhat is.. azaz szembe mehet vakon is és nem csak biztosra menve pontosan kiszámolva mindent és alulról ütve.
8. részbeni orvoslára felvetődött, hogy kv közben legyen +10mp. amíg az eredeti körtávolság van és lehet távolozni és támadni is. igaz ez esetben az ellentámadó seregek 1 kör késéssel mennek az eredetihez képest. de így minimális seregekkel nem lehet célt érni egy full kitámadott klánnal szemben lévén az koptathat, azaz az ellentámadó seregnek is egy viszonylag komoly seregnek kell lenni.
9. feljebb leírva
10. szerintem igen, más szerint nem (mármint a 10mp)
és szerintem nem, más szerint igen (a manuális frissítés)
11. az alőző 50 oldalon leírva..
12. mellékhatások tekinttetében kérdezze meg kezelő orvosát, gyógyszerészét..

én már elveszettem a fonalat.
13. szerintem az alapprobléma (miszerint a védő klán tudjon visszemnni, ha nem tudja védeni a sereget) megközelítésével van a gond
mégpedig az, hogy most egy sikeres kláncsatához fullra ki kell menni, értelemszerűen, nem szeretné a támadó, hogyha már erre van kényszerítve, akkor bárki odaállhasson mellé kényére kedvére.
azaz a klán védő és támadó értéket kéne egy szintre hozni, szerintem az lenne a logikus, hogyha egy klán 60%ot szán védelmre, akkor ha egy másik 61%ot a támadásra az beverje( persze fajui jellemzők ezt módosítják), így maradhat otthon némi védelme a támadónak is, szal legalább nem verhetik szarrá.
én ezt igazán igazságosan a toronybónusz kivételében látom, de más ezt persze máshogy látja..
kb ennyi, a 13. pont teljesen szubjektív.