Quote:
Originally Posted by Valezius
És végül miért a Pegazusból csinálták az átugratós trükköt? Sokkal egyszerűbb lett volna a tejúton belülről, ott is van feketelyuk.
Mondjuk erre pár magyarázatot már kitaláltam: kellett McCay, de hogy minek... Illetve a tejúton előbb megtalálná a másik kaput az Ori, és lekapcsolná. Bár a tejút rohadt nagy (a Voyager is tök soká ért haza  ), úgyhogy ettől annyira nem félnék 
Illetve úgyis oda kellett menniük, úgyhogy összekötötték a kellemest a hasznossal.
|
Én is úgy emlékszem, hogy a szuperkaput csak más galaxisból lehet tárcsázni.
Quote:
De hiába állította be úgy az ori, amikor nem is azt hívták, hanem a másikat. tehát szerintem a trükk ment volna galaxison belül is.
|
Ezt nem teljesen értem... Az Ori kaput hívták.
Quote:
Egyébként Daniel megkérdezhette volna, hogy az ős fegyver a Földön elpusztítja-e az Ori hajókat, csak sajnos kiment a fejéből...
|
Az ős fegyver bizbaszai nagyrészt elfogytak, amikor elintézték a Goa'uld-okat, ezért az nem volt járható út.
Szerintem ez a sorozat nem azért volt kitalálva, hogy minden 100% logikus legyen. Ha ilyen hozzáállással néztem volna a sorozatot, biztos, hogy nem nyújtott volna semmilyen élményt sem számomra. A 100. meg a 200. részekben saját magukkal is élcelődnek, például azzal, hogy ha egy ember át tud menni a falon, akkor hogy tud megállni a földön, miért mindenhol emberek élnek, miért angolul beszél mindenki, stb.
Belegondolni is rossz, mennyire dögunalmas lenne egy olyan sci-fi filmet nézni, amelyikben minden logikusan van felépítve.