Thread: Csillagkapu
View Single Post
Old 05-04-2009, 22:22
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Kicsit meglepődtem a 10. évad 3. részén (ez volt a figyelmeztetés, mindenki döntse el tovább olvassa-e )

Szóval ebben a részben letesznek a fekete lyuknál, és az Ori szuperkapunál egy-egy kaput, és a Pegazusból tárcsázzák az utóbbit.
Node nekem úgy rémlik, mintha arról lett volna szó, hogy egyedül Atlantiszról lehet a Földet tárcsázni (illetve a mi galaxisunkat). Vagy ez nem így van?

A másik, hogy átugrasztották a járatot.
De hogy is van ez? Abban a részben, amire utalnak, a parancsnokságról tárcsázták véletlenül a feketelyukat réges régen, ott hol robbantották a bombát? Az innenső oldalon? De akkor a parancsnokság miért nem pusztult el, miért nem lett sugárszennyezett?
A járatban ugye nem, mert egy atomjaira esett bomba nem igazán tud felrobbanni szerintem.
Akkor marad, hogy amikor átért akkor robbant.
De vajon Tealc ezt hogy élte túl a 10/3-ban?

És végül miért a Pegazusból csinálták az átugratós trükköt? Sokkal egyszerűbb lett volna a tejúton belülről, ott is van feketelyuk.
Mondjuk erre pár magyarázatot már kitaláltam: kellett McCay, de hogy minek... Illetve a tejúton előbb megtalálná a másik kaput az Ori, és lekapcsolná. Bár a tejút rohadt nagy (a Voyager is tök soká ért haza ), úgyhogy ettől annyira nem félnék
Illetve úgyis oda kellett menniük, úgyhogy összekötötték a kellemest a hasznossal.

Egyébként Daniel megkérdezhette volna, hogy az ős fegyver a Földön elpusztítja-e az Ori hajókat, csak sajnos kiment a fejéből...