Thread: A kőolaj után
View Single Post
Old 04-27-2009, 20:33
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by none View Post
nagyon meghalt a téma..
szóval ha idén 1-200 forintba kerül 1 liter olaj kinyerése szállítása stb.. és jövőre 2-3szor ennyibe, mert mélyebbről, nehezebben nyerik ki, akkor sztem emelnek..
vagy ha tetőzik a kitermelés, és már nem tudnak egyszerre többet kitermelni, vagy már tetőzött is, akkor csökken a kínálat a kereslet meg állandó vagy még nő is.. tehát az árak emelkednek
ha az stimmel, amit írnak, hogy tetőzés volt tavaly nyáron, akkor megeshet, hogy pár év alatt sokszorosára nő a benzin ára..
Ez az egy ami az iszonyú nagy butitás az egészben, és az egész csak nagy kamu. fingunk nincs hogy mennyi olaj van a földben, ahogy arról sincs hogy mennyi termelődik folyamatosan. amúgy pl a világ egyik legnagyobb kőolaj mezején ahol már évtizedek óta óriási a kitermelés és még mai napig nem csökkent 1tized bar-t sem az olajmező nyomása. emiatt vannak olyan elméletek is, hogy jóval rövidebb idő alatt képződik a kőolaj a mélyben mint gondoltuk... ráadásul vszinüleg a föld legnagyobb kőolaj mezeje (de biztos hogy az egyik legnagyobb) nyugszik kiaknázatlanul az északi jégpáncél alatt. úgyhogy én nem izgulok amiatt, hogy olaj csúcs lenne amig én élek ezek mind mind piaci fogások, hogy hogyan tornásszák feljebb az árat a termelők

Reply With Quote