Thread: DühöngŐ
View Single Post
Old 02-26-2009, 19:54
Andy's Avatar
Andy Andy is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 84%

Quote:
Originally Posted by Tsobi View Post
Nézd,nekem nincsenek e téren tapasztalataim,remélem nem kell soha megélnem a harag mindent elsöprő áradatát. Ugyanígy nem találkoztam még olyan emberrel (édesanyámon kívül ) ,aki a vörös köd alatt cselekedett olyat,amit 'józanul' nem tett volna. Nem tudom a fentieket milyen statisztika vagy személyes tapasztalat mondatja Veled,én viszont továbbra is a fő vonalat hangsúlyozom: az empátia jórészt kihalt a társadalomból.

És senki ne mondja nekem,hogy 'általában' .. minden ember más,így másként reagál dolgokra.
Igen a vörös köd, az empátia hiánya, és a különféle egyéni reakciók hasonló helyzetekben. Sajnos ez már világméretű probléma, és Magyarországon személyes tapasztalatok alapján mondhatom, hogy már tragikus a helyzet. És ez valóban nagyon elkeserítő. És arról nem beszélve, hogy nem hinném a helyzet megoldására egy rendőr állam /diktatúra/, ami most nálunk kialakulóban van, megoldás lenne. Én úgy vélem, ez nagyon sokat fog még rontani a helyzeten. Ez csak a rejtett agresszió felszínre törésére lesz "jó", valamint a kétségbeesés növelésére, ami még nagyobb vörös ködöt, és az empátia még kisebb lehetőségét adja. És a tehetetlen dühöt szülhet különféle és nagyon sok esetekben. És most gyermekem jövőjéért aggódok. Vajon lesz jövője? És ha lesz, milyen lesz?
Reply With Quote