View Single Post
Old 02-14-2009, 22:06
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Purode View Post
Hali!

Támadt egy elég beteg ötletem :P, de lehet csak elf-el érdemes inkább megcsinálni :O (most természetesen feles vagyok :P, ehhez húz a szívem )
(legalábbis addig, ameddig nem tudom a választ a kérdésemre )

Szóval..., nem tudja valaki, hogy egy full varis országnál kb. hány %-ot tesznek ki a templomok?

Óriási segítség lenne, ha erről tudnátok adni némi infot, mert kicsit számolgatnék!

Egy 0 barakkos országot tervezek, csak még nem tudom, hogy mennyire kamikaze a dolog, illetve, hogy megéri-e egyátalán (nem szabad, hogy meggömbözzenek :P), vagy barakokkal is beférek mindenkihez (vagy rosszabb esetben legalább hozzám nem férnek be sehogyan sem :P)

Szóval..., várom a válaszokat és 1000 köszönet :P

Ja..., egy ilyen éplistát képzeltem el:

18% ház
10% raktár
30% templom
42% kocsma

Azárt így néz ki, mert a kocsmák számát nem hiszem, hogy érdemes növelni, hisz tisztánlátással és árnyakkal csak nagyon kivételes esetekben fog beférni egy tolis (szerintem..., de javítsatok nyugodtan), templomból pedig itt most létszükség, hogy ne tudjanak meggömbözni, mert akkor alapból szabira kell mennem (vagy hatalmas bontás => min. 4-6 körrel feljebb lévőket kell csak támadni és akkor nem kell akkorát bontani ) ("nem kell akkorát" => mihez képest )
Elmondom a velemenyem, mivel csinaltam mar ilyesmi orit, persze csak 200 hekin.

Persze volt benne barakk, de csak azert, hogy a kepzes elferjen, hiszen 40-50k volt a katona ara. (persze ezzel is trukkozni kellett, hiszen ha egybe kepeztem volna, kapasbol leall a raktarak nagy resze..)
Gombot nem nagyon kaptam, csak 1-et, de az direkt ramepult... Aztan a szoviknek koszonhetoen elszabizott, pedig mire uthetett volna, bennem volt a 15-15% toronybarakk.

Szerintem egy "full varis" olyan 30% orias templomnal kezdodik. Ellenben ugy vettem eszre, hogy ez az "allatfaj" kezd kihalni a hodbol, hiszen nincs ra szukseg.

Ezt az orszagot en csak 5-os szinten ajanlom. Azaz ott sem igazabol, de ott meg el lehet lenni vele. Ott is leginkabb csak alul, ha 600 hekin kapsz veletlen 10-20 utest egyszerre, akkor mar hiaba szabizol.
De azert van ra jo eselyed, hogy tenyleg csak max kobor hullak fognak beverni. Bar ennyi kocsma szerintem mindenkepp felesleges, hiszen barkit le fogsz tudni lopni, ha leviszed elotte a keszulijet. Teged meg tuti nem lop at senki. Amitol tartanod kell, az a kobor hulla, es a kozepes, vagy annal jobb szovik, akik ismerik a "felterkepezo meszar" kifejezest. (Nem megy a varisnak a gomb? Nem megy a tolisnak az eplista? Nosza, egy meszar, es szamolunk...)

Konkluzio: 5-os szinten, ovatosan, esszel, meg lehet csinalni. Termeszetesen nagyon aktivnak kell lenni hozza, ez nem egy nyugdijas orszag. Hiszen ehezni sem nagyon ehezhetsz, hiszen nincs felesleges epuleted, ami felfogja az emberhianyt. (Tudom milyen erzes, hiszen 5+1 koros volt az ilyen felesem 200on, es nem is ehezhetett) Termeszetesen a szovik sokat segitettek benne. Nem is borult meg a kis aranyos az 1500 kor alatt egyszer sem.

Igy nezett ki Pipacs bacsi:

Épületek
DB % Férőhely
Ház 36 18% 2520
Barakk 5 3% 280
Templom 62 31% 8680
Kocsma 80 40% 4480
Raktár 17 9% 17000
Tanya 0 0% 0
Őrtorony 0 0% 0
Könyvtár 0 0% 0
Kovácsműhely 0 0% 0
Bank 0 0% 0
Bányák 0 0% 0

Kajafogyasztás
Termelés 0 bála
Fogyasztás 3192 bála
Túlfogyasztás 3192 bála
Ez 6,33 körre elegendő

Varázslók
Van 8680
Tolvajok
Van 4480

Last edited by Remedy; 02-14-2009 at 22:09..
Reply With Quote